2014 m. lapkričio 12 d., trečiadienis

Juodoji magija kakavos pupelėse

Apie juodą šokoladą niekuomet nesiliauja diskusijos ir vis atliekami tyrimai - naudingas jis mums ar kenksmingas?? Mėgstu aš tą juodą šokoladą (vaikystėje valgydavau tik pienišką, bet paskiau kažkas pas mane smegenyse matyt "persiorientavo" ir liežuvio receptorius nukreipė į ten "kas yra tikrasis šokoladas") ir visada mieliau perskaitau tuos straipsnius, kurie teigia, kad juodas šokoladas yra gerai :) Aišku, kaip ir visada, viskas su saiku, bet jeigu tai pakelia žmogui nuotaiką ir bent skanavimo metu jis gali jausti lengvą euforiją, nu kaip galima jam tai uždrausti?? Bent kartą per dieną tokią akimirką!

Galbūt nepasirodys čia kaip reklama,o jeigu ir pasirodys, nugi jeigu man  skanu, gal galiu pasidalinti tuo su visais? :) Taigi jūsų dėmesiui šiuo metu skaniausi neseniai atrasti juodieji šokoladai.

Kaip bebūtų, juodasis Karūnos šokoladas su riešutais visuomet skaniai "sueina" ir numalšina šokolado poreikį, bet tikra atgaiva atsilaužti dar tikresnio, su tam tikru kitokio skonio prieskoniu šokolado.
Šis šokoladas su kardamono ir kavos prieskoniu - tiiikras šokoladas, nieko daugiau prie jo nereikia, kai šalia garuoja kavos puodelis :)
Jį galima rasti Norfos prekybos centre. Kol kas kituose jo neužmačiau, bent jau Maximoje tai tikrai. Beje, ir Norfoje jis paprastai būna padėtas kažkur apačioje, mažiausiai matomoje vietoje. Toks gėris!


Kitas šokoladas - su mėtos prieskoniu. Aš pati ne per labiausiai dievinu mėtą, tarkim mėtinių saldainių tikrai nemėgstu. Bet kažkada viena kolegė darbe parvežė lauktuvių mėtinio skonio šokolado - ne su mėtiniu įdaru, bet tiesiog su mėtiniu skoniu. Buvo nerealus. Nuo tada pradėjau ieškoti LT tokio skonių derinio. Ir gal po metų štai jis man kaip ant delno atsirado - ogi netikėtai radau Majai skanumynų parduotuvėlėje. Ačiū jiems, kad tokio skanumyno užrado!

Yra dar tos pačios serijos paprastas dar stipresnis juodas šokoladas be nieko ir su čili pipiriukais. Tačiau šitas toks pats pačiausias, per viduriuką :) Jį valgant mėta tiesiog tirpsta burnoje (:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...