2014 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Moliūgas ir jo tyrė

Moliūgas - sezoninė daržovė, tad turbūt daugiausia "išnaršoma" receptų su moliūgais būtent rudenį. Taip darau ir aš. Ir norisi visapusiškai šią daržovę išnaudoti. Taigi kaip paprastai pasigaminti moliūgų tyrę, kurią po to galima dėti į įvairiausius moliūginius pyragus, blynus ir kitus patiekalus. Tokia tyrę daug subtiliau atskleidžia patiekale moliūgo skonį nei tarkuotas moliūgas.

Moliūgo tyrę galima pasidaryti įvairiais būdais - esmė apdoroti moliūgą taip, kad jis pasidarytų minkštas, taigi lengvai sutrinamas arba sublenderiuojamas. Ta gauta košė ir bus moliūgų tyrė, kuri bus labai universali gaminant įvairius patiekalus.

1. Vienas iš būdų, kai moliūgų tyrei galime sunaudoti visą pusę moliūgo, tai pašauti visą į orkaitę ir jam iškepus išskobti bei sutrinti.

Pasiimame moliūgą ir galingu peiliu perpjauname per pusę. Moliūgo žievę ir paviršių patepame aliejumi ir pastatome ant kepimo skardos.

Įstatome ją į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 1 val. Po valandos moliūgą išskobiame ledų šaukštu.

Gautą masę sutriname blenderiu, kad būtų vientisa.


Viskas labai paprastai ir jokių terlionių.

2. Dar vienas būdas, ypač jei turime smulkesnius moliūgo gabalus, nulupti žieves, supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais (maždaug 5x5 cm), sudėti į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepti juos apie 30 min arba kol pasidarys minkšti (tinkrinam šakute).

3. Galima moliūgo gabaliukus ir sudėjus į verdantį vandenį tiesiog išvirti - priklauso, kokiu dydžiu supjaustysime, jei minėto dydžio gabaliukais, virkim apie 10-15 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...