2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Braunis su varškės sluoksniu

Braunis (brownie) - šokoladinis kepinys, savo tekstūra kažkas tarp pyrago ir sausainių. Jame paprastai būna mažai miltų, o daug šokolado ir nemažai sviesto.
Dievinu braunius. Tad žemiau pateikiu puikią jo variaciją su varškės prieskoniu. Patikėkit, tas rudas pyrago sluoksnis, kurį matote nuotraukoje, nerealus :) Apie jį sulaukiau tik puikių atsiliepimų.



Tešlai:
250 g sviesto, kambario temperatūros
350 g cukraus
4 kiaušiniai
180 g miltų
60 g kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
100 g juodo šokolado, tirpinto

Varškės sluoksniui:
100 g sviesto, kambario temperatūros
300 g varškės, pertrintos iki kreminės masės
130 g cukraus
2 v. š. miltų
2 kiaušiniai

Pyrago tešla. Išplakime sviestą su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškime kiaušinius ir gerai išplakime. Suberkime miltus, kakavą, kepimo miltelius (aš naudoju acte nusodintą sodą) ir druską. Išmaišykime.
Garų vonelėje ištirpinkime šokoladą ir leiskime jam atvėsti. Šokoladą įmaišykime į pyrago masę.
Pusę paruoštos brownie masės supilkime į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (23 x 30 cm. dydžio).
Varškės įdaras. Varškę sutrinkime iki vientisos masės ir ją suplakime su sviestu. Suberkime cukrų, miltus bei kiaušinius ir gerai išplakime. Supilkime paruoštą varškės masę ant brownie tešlos. Ant viršaus tolygiai paskirstykime likusią pyrago masės dalį, kabindami šaukštu.

Kepimo temperatūra: 175 C.
Kepimo laikas: apie 50 – 60 minučių.


Komentarai: po 50 min. kepimo su savo orkaite dar uždėjau apatinio kaitinimo funkciją, nes viršus atrodė jau gražiai iškepęs, tuo tarpu pagaliukas dar nebuvo sausas. Tad į kepimo pabaigą stebėkime pyrago iškepimo stadiją, kad neperkepintume ir tinkamai, tolygiai iškeptų.

Bon appetit!

Šaltinis: http://www.sauletavirtuve.lt/?p=863 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...