2014 m. gruodžio 29 d., pirmadienis

Tradiciniai skrebučiai: su medumi arba karamele



Išsikepkime skrebučius, naudodami tradicinius ingredientus:

baltos duonos/batono
2 kiaušinių
~100-150 ml pieno
žiupsnelio druskos
sviesto kepimui

medaus/naminės karamelės pateikimui

Gaminame:
Išplakame kiaušinius, įberiame druską, supilame pieną ir vėl išplakame. Į plakinį įmerkiame duonos/batono riekeles, kad gerai prisisiurbtų skysčio ir dedame į gerai įkaitintą keptuvę. Iš abiejų pusių pakepiname po 2-3 min., kol paruduoja.

Pateikimui garų vonelėje pašildome medų (jei jis kietas), taip pat atšildome ir turimą karamelę (jeigu ji stovėjo šaldytuve). Beje, medų šildžiau dubenyje, kuriame prieš tai šilo karamelė, tad jis įgavo lengvai karamelinį atspalvį ir tokį pat prieskonį :)

Voila - paprasčiau ir būti negali, o tokie pusryčiai laabai jaukūs!



Bon appetit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...