2014 m. gruodžio 19 d., penktadienis

Tradicinis keksiukų cupcake tešlos receptas



Keksiukų mada tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje dar vis tebegyva - įvairiausios knygos, blogai, besipuikuojantys įvairių paprastų ir įspūdingų keksiukų receptais, didėjantis prekybos vietų, prekiaujančių įvairiausiais keksiukais skaičius, realybės šou Cupcake wars (Keksiukų kovos), vis dažniau vestuvinius tortus pakeičiantys įspūdingai išdabinti keksiukai ir t.t. Ir ši mada nebegyva turbūt ne šiaip sau. Galbūt dėl to, kad tai labai praktiškas gaminys - juos yra paprasčiau iškepti ir transportuoti nei tortus, o neretai ir pyragus, jų kelių kąsnių dydis labai patogus juos suvartoti, o ir kepti juos galima įvairiausioms progoms. Tad galima numanyti, kad keksiukai liks dar ilgai populiarūs. Tad kodėl neišmokus šio skanėsto pasigaminti ir tiesiog namuose! O kartais galbūt netgi tyliai sau sugalvoti kokią nors progą ir radus vieną, akį tą akimirką labiausiai patraukusį receptą, išsikepti ir egoistiškai sušlamšti bent tris keturis vienu ypu nuotaikai pasikelti. Tuo keksiukai ir žavūs - jų gali išsikepti netgi tiesiog pats sau! :)

Taigi taigi, galiu pasakyti, kad vieno vienintelio, paties pačiausio, paties tradiciškiausio keksiukų cupcake tešlos recepto turbūt nėra. Tačiau pagrindiniai ingredientai ir bent apytiksliai jų kiekiai visur yra labai panašūs. Paragavus vieną kitą keksiuką, paeksperimentavus su tešla, galima atrasti savo patį pačiausią receptą - nes vieniems patinka riebesni keksiukai, kitiems puresni ir ne tokie sunkūs ir pan. Tik nusižengiant taisyklėms padaromi didūs atradimai :)

Tad pradėkime nuo tradicinio keksiukų recepto, kuris angliškai būtų vadinamas yellow cupcake receptas, o yellow galbūt dėl to, kad jis tiesiog ne šokoladinis ir ne koks mėtinis - natūralios tešlos spalvos :) Turint bazinį receptą, jau galima eksperimentuoti ir išbandyti įvairias tešlos variacijas, žaidimus su spalvomis, skoniais ir pan. O vėliau, jau galima eksperimentuoti su keksiukų glaistais, argi ne puiku!

12 cupcake keksiukų reikės:

110 g sviesto, kambario temperatūros
150-200 g cukraus (priklauso nuo jūsų poreikio saldumui - nei vienu atveju jo nebus mažai)
1 didelis kiaušinis
3/4 a.š. vanilės ekstrakto
1/4 a.š. druskos
180 g miltų
1 ir 1/4 a.š. kepimo miltelių
265 ml pieno

Į dubenį sudėkime sviestą ir cukrų ir išsukime juos, kol konsistencija taps lengva ir puri - su mikseriu apie 3 min. Įmuškime kiaušinį, įpilkime vanilės ekstraktą, įberkime druskos ir viską vėl gerai išmaišykime. Pakaitomis dėkime miltus ir pieną - pradėdami ir galiausiai užbaigdami miltais, kaskart viską gerai išmaišydami. Tešlą padalinkime į 12 keksiukų formeles - tai labai patogu daryti su ledų šaukštu, pripildykime 2/3 kiekvienos formelės.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 20-25 min. 

Mano orkaitėje 20 min. kepti neužteko, tad visada reikia atsižvelgti į savo orkaitę - ar iškepė, tikrinkime dantų krapštuku - jis turi išlysti švarus. Išėmus palikime viską atvėsti 10 min., o tada išimkime iš formelių, kad atvėstų galutinai. O tada jau eilė kreminimo procesui:)


Bon appetit! 




Šaltinis: http://www.handletheheat.com/ultimate-cupcake-guide/ 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...