2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Trinta cukinijų sriuba

Labai pasiteisinęs patiekalas, ypač kai cukinijų po vasaros sezono paprastai netrūksta - tik turėk kur panaudoti. Tad darganotam rudens ar šaltam žiemos vakarui, neabejoju, tikrai skaniai susivalgys šis gal dar ne kiekvienos namų šeimininkės išbandytas patiekalas. Niekuo nenusileidžiantis ir ypatingajai trintai moliūgų sriubai.
Savaitgalį vaišinau šia sriuba savo giminaičius, tai prireikė nemažai spėlionių, kokių gi tai daržovių sriuba. Tuo man cukinija ir patinka - jos skonis gana neutralus, o kai reikia, atskleidžia labai įdomų prieskonį. Šioje sriuboje man ji suteikia netgi tokį lengvą grybų prieskonį.



4 sočioms porcijoms reikės:
1 kg cukinijos, nuluptos, supjaustytos gabalėliais
2 svogūnų, susmulkintas (nebūtinai smulkiai)
1 česnako, sutrintas ar susmulkintas
3 v. š. sviesto ar aliejaus
0,7-1 l sultinio
100-150 ml grietinėlės, liesos
druskos, pipirų, raudonėlio

skrudintos duonos riekės (nebūtina)

Puode supilkime aliejų/sudėkime sviestą ir apie 5 min. pakepinkime susmulkintą svogūną bei česnaką. Cukiniją supjaustykime gabaliukais ar griežinėliais - kaip patogiau, vis tiek viską vėliau sutrinsime, ir sudėkime į puodą. Užbarstykime prieskonius ir vis pamaišant pakepkime daržoves apie 10 min. Ant daržovių pilame sultinį, tinka ir kubelis, užpiltas karštu vandeniu (norint tirštesnės sriubos užteks 700 ml. sultinio, bet ši sriuba puikiai valgosi ir skystesnė, tad norint didesnio kiekio galima drąsiai pilti ir beveik visą litriuką) - svarbu, kad sultiniu cukinijos apsisemtų. Taip viską patroškiname apie 15 min. Tada išjungiame ugnį ir sriubą atsargiai, kad neapsitaškytume, sutriname blenderiu. Galiausiai supilame grietinėlę ir dar kartą sriubą užviriname.
Prie tokios sriubos, turbūt kaip ir prie daugelio tirštų sriubų, labai tinka paskrudintos duonos/batono/čiabatos riekutės.

Bon appétit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...