2015 m. sausio 12 d., pirmadienis

Pyragas su kondensuotu pienu ir persikais



Penktadienio vakarą ieškojau pyrago su persikais recepto, kurį galėčiau pasigaminti savaitgaliui. Užmačiau šį pyrago receptą pas Beatą, pavadintą Spintelės pyragu, nes ingredientų nedaug ir jie gana paprasti (būtent kad taip tikrai būtų, iš minėto recepto išėmiau migdolų drožles, jei jomis norite papuošti pyrago viršų jam iškepus - mielai prašom :). Pyragas labai greitai ir paprastai pagaminamas, tad nusprendžiau jį išsikepti dar tą patį penktadienio vakarą.
Kadangi receptas ir jo paprastas, bet ne prastas skonis nenuvylė, dalinuosi juo su Jumis, o receptą dėl jo paprasto pagaminimo priskyriau prie Dukartdu skyrelio.

Pyrago tešlai reikės:
1 indelio kondensuoto pieno (~400 ml.)
3 kiaušinių
100 g sviesto, lydyto
200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių (arba ~0,5 a.š. sodos, nugesintos)
1 skardinės konservuotų persikų

Išlydyme sviestą. Kitame dubenyje įmuškime kiaušinius ir juos išplakime. Supilkime kondensuotą pieną visąlaik plakdami šluotele. Į masę įmaišykime išlydytą praaušusį sviestą. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (jei naudojame nugesintą acte sodą ją supilkime į tešlą dar prieš miltus) išsijokime į tešlą ir viską gerai išmaišykime. Paruoštą tešlą supilkime į kepimo popieriumi padengtą skardą. Ant tešlos viršaus išdėliokime konservuotų persikų puseles ir pašaukime į orkaitę!

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 35-40 min.



Komentarai: kitą kartą sudėsiu dar daugiau persikų ant viršaus, nes būtent jie pyragui suteikia nenuobodų skonį. Taigi visam pyragui reikėtų maždaug vienos pilnos didelės skardinės persikų.

Bon appetit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...