2015 m. sausio 27 d., antradienis

Šokoladinis pyragas



Žiauriai mėgstu šokoladinius pyragus, šokoladinius desertus, šokoladą ir viską, kas susiję su šokoladu! Juodu šokoladu. Pieniškas šokoladas man per daug saldus, tad nuo jo mano receptoriai pernelyg apsąla. O balto šokolado apskritai nelabai galima vadinti šokoladu, tai greičiau desertas, nes šokoladiškumo pas jį ne tiek ir daug. Balto šokolado man skanaus galiu atrasti gal porą prekybos centruose parduodamų rūšių, bet apskritai aš jį perku gana retai. 
Taigi Jūsų dėmesiui šokoladinis pyragas - toliau tęsiant knygos Kepimo džiaugsmai iššūkį (baisiai džiaugiuosi, kad kol kas visi iš ten gaminti receptai pasiteisino ir galiu jais dalintis su Jumis). Ir tokį jį tikrai galima pavadinti, nes kakavos į šį pyragą nesideda nė kiek, o va juodo šokolado beveik puskilogramis - 400 g. - pusę jo į pyrago tešlą, pusę ant viršaus. Ir nebūtinai dėl to tai jau yra prabangus pyragas - aš šokolado paprastai užsiperku, kai būna akcijos. O tokiam pyragui puikiai užteks ir šokolado su 50-60 proc. kakavos sausųjų medžiagų.
Tai nėra braunis, o šiek tiek paprastesnis, bet nepasakyčiau, kad mažiau skanus šokoladinis pyragas.

Tešlai reikės:
200 g juodo šokolado
180 g sviesto, kamb. temperatūros
250 g cukraus 
žiupsnelio druskos
4 kiaušinių, kamb. temperatūros
250 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių

Glajui:
200 g juodo šokolado

1. Kepimo formą (stačiakampė, 30 cm ilgio) ištepkime sviestu ir pabarstykime miltais. Orkaitę įkaitinkime iki 180 C.
2. Juodą šokoladą ištirpinkime ant vandens garų vonelės, nuimkime nuo viryklės ir palikime šiek tiek ataušti.
3. Išplakime sviestą su cukrumi ir druska iki purumo.
4. Po vieną į masę sudėkime kiaušinius ir išplakime.
5. Ataušusį šokoladą po truputį supilkime į sviesto masę ir sumaišykime.
6. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir išsijokime į šokolado masę. Greit sumaišykime mediniu šaukštu.
7. Tešlą sudėkime į formą, išlyginkime paviršių ir dėkime kepti. Pyragą kepkime apie 45 min.
8. Iškeptą pyragą palikime formoje 10 min, kad atvėstų. Po to išimkime iš formos ir palikime ant grotelių.
9. Juodą šokoladą ištirpinkime ant vandens garų vonelės ir užtepkime ant atvėsusio pyrago viršaus.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 45 min.


Bon appetit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...