2015 m. vasario 11 d., trečiadienis

Kaip aš gaminau latė kavą

Negalėčiau savęs pavadinti didele kavamane, nes nesu priklausoma nuo kofeino. Tuo labiau jis manęs per daug ir neveikia, galiu be problemų kavos atsigerti ir vakare - tas miegui netrukdo. Aš pavadinčiau save priklausoma nuo pieniškų gėrimų su kofeino prieskoniu :). Laabai mėgstu kapučinus ir lates. Ir galiu pasakyti gal jas mėgstu ne tik dėl to, kad tai yra skanu ir ypač tinka su desertais šalia, kuriuos irgi be galo mėgstu. Tas pats kavos gėrimas yra ir kaip ritualas - ar gerti vienai, ar su kokiu kompanjonu, tai ne tik skanavimas, bet ir procesas - jaukus, kvapnus, ramus procesas. Bent jau turėtų būti ramus, kuomet randi sau bent keletą minučių prisėsti prie to kavos puodelio ir pamiršęs visus kasdienius rūpesčius galbūt pasvajoti, paplanuoti ką nors malonaus, o idealiausia tai tuo metu tiesiog turėti malonų pašnekesį su savo kompanjonu :). 
Tokias pieniškas kavas paprastai geriame kavinėse. Nes namų sąlygomis tiesiog nėra taip paprasta išgauti tokį akiai mielą kavos gėrimą su žavia pieno putele. Turėjom mes namuose nusipirkę pieno putai suplakti skirtą plakiklį, bet jis toks slabnas pasirodė ir nelabai efektyvus, ar bent daug darbo reiktų su juo įdėti, o ir elementai kažkaip labai greit išsikraudavo.. 
Taigi kodėl šis mano postas atsirado. Tikrai ne dėl to, kad tik pasakyčiau, kaip mėgstu pieniškas kavas. O gi dėl to, kad jeigu ir Tu mėgsti tokias kavas ir nori pasidaryti tokią pat puikią namų sąlygomis su nedaug pastangų - dalinuosi efektyviu pieno putų gamybos būdu, kuriuo su manimi pasidalino vieni draugai. Sužinojusi šį būdą, greit jį išbandžiau, jis puikiai pasiteisino ir štai rezultatai:


Turbūt nereikia pasakoti, kad latė kavą paprastai sudaro trečdalis espreso kavos ir du trečdaliai plakto pieno. Espreso kavą galite pasidaryti labai paprastai - nusiplikę kavą ir ją perkošę arba, kaip kad mes - jei turite seną ar ne seną kavos aparatą tiesiog paprastai kavai darytis, su juo ir pasigaminame espreso kavą. Nuostabiu kavinuku su koštuvu (anksčiau aš jį naudodavau tik arbatai nusikošti), dar kitaip vadinamu French press arba press pot,  į jį supilę pavirintą pieną, šį suplakame aktyviais žemyn aukštyn judesiais, kol pamatysime norimas putas :). Supilame putas į puodelį, iš kurio gersime kavą, ant viršaus tą trečdalį espreso kavos ir štai jums naminė latė kava! Pagal skonį įsidedame cukraus. Aukštam puodeliui labai tinkamas ilgas latė šaukštelis, kurio aš dar neturiu, bet jau labai greitu metu, po tokių puikių kavos gamybos rezultatų, būtinai įsigysiu. 


Skanios kavutės ir įdomaus pašnekesio!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...