2015 m. vasario 25 d., trečiadienis

Marmurinis pyragas


Dar vienas receptukas iš knygos Kepimo džiaugsmai. Marmurinį keksą turbūt gerai žinote ir galbūt jau esate gaminę. Jūsų dėmesiui receptas iš minėtos knygos ir gaminimo rezultatas - skanus, drėgnas ir sutvertas vartoti su pienu ir kava arba be jos :)
Beje, vyro pastebėjimas, kad šiame pyrage labai tiktų ir razinos. Gal net pamirkytos rome? :)...

Tešlai reikės:
300 g sviesto, kamb. temperatūros
300 g cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
5 kiaušinių, kamb. temperatūros
300 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. cukraus pudros
~3 v.š. kakavos
50 ml pieno

1. Kepimo formą (keksinę, su išgaubtu viduriu) ištepkime sviestu ir pabarstykime miltais (nebent kepate silikoninėje formoje, kaip kad aš - tada daryti nieko nereikia). Orkaitę įkaitinkime iki 200 C.
2. Išplakime sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki purumo.
3. Po vieną į masę įmuškime kiaušinius ir išplakime.
4. Miltus sumaišykime su kepimo milteliais ir išsijokime į masę. Greit sumaišykime mediniu šaukštu.
5. 2/3 tešlos sudėkime į formą.
6. Likusią tešlą sumaišykime su kakavos milteliais, cukraus pudra ir pienu (tešla turi gautis panašaus tirštumo, kaip ir šviesioji).
7. Ant šviesios tešlos sudėkime tešlą su kakava.
8. Šakute sumaišykime abi tešlas spiralės pavidalu.
9. Pyragą kepkime apie 45 min. (stebėkime dantų krapštuku - gali prireikti ir daugiau laiko). Po to palikime 10 min atvėsti formoje. Išimkime iš formos ir padėkime ant grotelių. Prieš patiekdami pyragą apibarstykime cukraus pudra.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: ~45 min.


Bon appetit!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...