2015 m. kovo 1 d., sekmadienis

Keptas Nutella desertas arba Vienos porcijos pyragas


Kai atradau tokią kepinių kategoriją, kaip mug cakes arba pažodžiui išvertus puodelio pyragai, likau jais sužavėta. Visų pirma dėl to, kad tai paprastai būna labai greit paruošiami pyragai-pyragaičiai, valgomi iš karto iškepus, o ir dažnai porcijos būna mažos, t.y. dviems ar net vienam žmogui. Tai reiškia, jeigu Jūs pasidarėte kavos ar arbatos ir Jums labai norisi ko nors skanaus prie jos čia ir dabar, prireiks nepilnų 20 min., kad vienos porcijos skanumynas garuotų šalia Jūsų karšto gėrimo. O jeigu turite mikrobangų krosnelę, netgi nereikės 10 min. (paruošimas apie 5 min, kepimas krosnelėje apie 1 min.). Taigi tam tereikia turėti mažas keramikines formeles (tradiciškai skirtos creme brulee desertui), o jei kepsite mikrobangų krosnelėje, netgi užteks paprasto puodelio.

Šiame recepte viskas yra matuojama šaukštais - jokių matavimo indų, svarstyklių ar pan. - labai patogu. Tokie pyragai dažniausiai tuo ir pasižymi, kad pagaminami labai paprastai ir greitai.

Tešlai reikės (iš jos gausime dvi porcijas):
4 v.š. miltų, kvietinių
1/2 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. cukraus
2 v.š. pieno
2 v.š. kakavos miltelių
3 v.š. Nutella šokoladinio kremo
1 kiaušinis
1/2 a.š. vanilės ekstrakto

Į dubenį įmuškime kiaušinį, suberkime cukrų, išmaišykime, įpilkime pieną, vanilės ekstraktą, sudėkime kakavą, kepimo miltelius ir Nutellą, galiausiai sudėkime miltus, viską gerai išmaišykime ir paskirstykime į dvi kepimo formeles. Kepkime 180 C 15 min. (vidus dar turi likti šiek tiek drėgnas, toks šokolaadinis). Jeigu naudositės mikrobangų krosnele, tuomet joje kepkite 60 s, išėmus patikrinkite ir prireikus dar pašildykite 15 s.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 15 min.

Šaltinis: http://www.spendwithpennies.com/nutella-microwave-mug-cakes/


Beje, labai mėgstu ir karštą kakavos gėrimą. Radau sakyčiau tobulą būdą, kaip greitai išsivirti kakavos. Kaip patarė Beata, visų pirma kakavos miltelius atskirame puodelyje užpilu karštu vandeniu (tik tiek, kad apsemtų), ten suberiu ir cukrų, ir tik tada, kai ten jie gerai ištirpsta, supilu į puoduke užvirusį vandens-pieno mišinį - galima dar viską paplakti šluotele, kad mišinys tikrai gerai pasiskirstytų. Jeigu nuo pradžių - virdulyje užverdu vandenį ir supilu į puodą 200 ml vandens (vienam puodeliui), įpilu kelis šaukštus pieno, kai viskas vėl užverda supilu ištirpusį kakavos-cukraus mišinį (vienam puodeliui ~1 v.š. kakavos ir ~2 a.š. cukraus, arba pagal skonį) ir po kelių minučių kakavos gėrimas paruoštas!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...