2015 m. kovo 26 d., ketvirtadienis

Kuskuso blyneliai


Puikaus skonio, neapsunkinantys skrandžio blyneliai, jei liko nepanaudoto virto kuskuso. Arba, kaip kad dariau aš - kuskusą pasiruošiau specialiai blyneliams. O kadangi kuskusas ruošiamas paprasčiau negu paprastai, tai ir blyneliai pasigamina labai greitai. Tačiau dėl to ne ką mažiau verti dėmesio.

Tešlai reikės:
2 puodeliai kuskuso, apdoroto
2 kiaušiniai
2 česnako skiltelės, sutrintos
1/4 puodelio parmezano sūrio (galima ir paprasto fermentinio)
1 v.š. baziliko, šviežio arba džiovinto
druskos
2 v.š. miltų
aliejaus kepimui

Taigi visų pirma kuskuso kruopas užpilu karštu vandeniu - vandens dvigubai daugiau nei kruopų, taigi šiuo atveju naudojau 1 puodelį kuskuso ir 2 puodelius karšto vandens. Pridengus leidžiu išbrinkti 5 min ir kuskuso košė paruošta.
Į košę įmušame kiaušinius, įspaudžiame česnaką, įtarkuojame sūrį, įberiame baziliko, druskos, miltus ir viską gerai išmaišome. Viskas - tešla kepimui paruošta.
Jei turite specialius matavimo šaukštus, imame 1/4 puodelio dydžio šaukštą, pasemiame juo tešlos su kaupu, tą kaupą nugriebiame su silikonine mentele ir blyną išverčiame į keptuvę (arba jei sunkiai išsiverčia, tada tiesiog į rankas ir gražiai perdedame į keptuvę), lengvai paspaudžiame mentele, kad būtų plokštesnis.
Jeigu minėto šaukšto neturite, tuomet formuokite blynus tiesiog rankomis. Kepame iš abiejų pusių maždaug po 3 min. arba kol gražiai apskrus.


Man jie labai skaniai valgosi ir vieni arba galima patiekti su šviežiais pomidorais ar kitomis daržovėmis.


Bon appetit!

Šaltinis: https://cookpad.com/en/recipes/70130-couscous-cakes

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...