2015 m. kovo 14 d., šeštadienis

Mielinė pynė su varške


Tiems, kas mėgsta ar bent prijaučia mieliniams kepiniams, batonams, pynutėms ir kitokioms bulkoms, tikrai patiks ši ypatinga pynė su varškės įdaru. Na, tikrai suvalgyčiau ją per vieną vakarą, jei netramdyčiau savęs :). Pabandykit!

Tešlai reikės:
160 ml vandens ir pieno
40 g šviežių mielių
2 v.š. cukraus (mielėms)
350 g miltų
40 g sviesto
1 kiaušinis
vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
70 g cukraus

Įdarui reikės:
300 g varškės, pertrintos
70 g cukraus
3 v.š. miltų
1 kiaušinis
sauja razinų, išmirkytų

Užtepimui:
1 kiaušinis
perlinio cukraus

Gaminame tešlą.
Mieles sudedame į dubenėlį ir ant jų užbarstome 2 šaukštus cukraus. Paliekame kelioms minutėms, kol darysime tešlą. Į kitą dubenį supilame ištirpintą sviestą, supilame vandenį su pienu, įmušame kiaušinį, įpilame vanilės ekstrakto, beriame cukrų, druską ir ištirpusias mieles. Beriame miltus. Man miltų prireikė kiek daugiau, gal apie 400 g, tiesiog žiūrėjau, kad tešla būtų beveik nelimpanti, bet ir ne per kieta. Taigi gautą tešlą gerai išminkome, bent 5 min. Uždengiame ir paliekame šiltai apie 1 val.

Gaminame įdarą.
Sutriname varškę (galima blenderiu arba tiesiog rankomis). Beje, naudojau 200 g varškės, nes tiesiog tuo metu daugiau neturėjau, bet irgi užteko, buvo skanu. Į varškę sudedame kitus ingredientus ir viską gerai išmaišome. Įdaras paruoštas.

Tešlai pakilus ją padaliname į dvi dalis (aš šį kartą dariau vieną didelę pynę) ir kiekvieną jų iškočiojame į maždaug 20x30 cm stačiakampius. Tešlą vizualiai padaliname į tris dalis ir paskirstome įdarą viduriniame trečdalyje - po pusę jo ant kiekvieno stačiakampio. Tuo tarpu tešlos kraštus įpjauname juostelėmis ir jas paeiliui iš kiekvienos pusės po vieną užlenkiame ant įdaro.



Vėl uždengiame ir paliekame šiltai apie 1 val. Aš kadangi per tą laiką turėjau kitos veiklos, tešla kilo geras 2 val. Ir tikrai  jei matote, kad tešla sunkiai kyla, siūlau palaikyti ją ilgiau nei valandą.


Kai pynutės pakyla, jas patepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome perliniu cukrumi. Beje, aš tepiau aliejumi, nes nebeturėjau kiaušinių, bet kitą kartą matyt pasistengsiu jų dar turėti :).
Pynutes kepkime 180 C 30-40 min. Man užteko 30 min, likus kelioms minutėms įjungiau tik apačios kaitinimą, nes viršus gana greitai įgavo auksinį atspalvį.


Kepimo temperatūra: 180 C
Kepimo laikas: 30-40 min.

Bon appetit!

Šaltinis: http://beatulia.blogspot.com/2012/11/mieline-pyne-su-varske.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...