2015 m. kovo 27 d., penktadienis

Purus keksas su spanguolėmis


Šį kartą ant stalo - purus, minkštas keksas su spanguolėmis. Šį kartą kepiau jį su džiovintomis spanguolėmis, nes tokias turėjau namuose, o jeigu turite šviežių ar šaldytų spanguolių - jis bus tik dar skanesnis. Beje, šitam keksui tinka citrininis glaistas, bet kadangi mes su vyru tokių glaistų nelabai mėgstame, tai čia jo ir nėra - bet taip tik dar labiau pabrėžiamas jo puikus, tiesiog burnoje tirpstantis skonis. 
Imbieriniai saldainiai tešloje suteiks pyragui papildomo aromato, tik aš šį kartą naudojau tiesiog tarkuotą šviežią imbierą, manau, irgi puikiai tinka. Citrinos ar apelsino žievelė tešloje suteiks pyragui šviesią spalvą, kuri tik pagerina apetitą :).

Tešlai reikės:
220 g (1 ir 3/4 puodelio) miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
120 g sviesto, minkšto
220 g (1 ir 1/3 puodelio) cukraus
1 v.š. citrinos (arba apelsino) žievelės, tarkuotos
3 kiaušiniai
75 ml (1/4 puodelio ir 1 v.š.) pieno
1 puodelis (~240 ml) spanguolių, šviežių arba šaldytų
4 v.š. (1/4 puodelio) kristalizuotų imbierinių saldainių, supjaustytų gabaliukais

Gaminame.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C. Pailgą kekso formą (maždaug 22x12 cm) padengiame kepimo popieriumi arba patepame plonu sluoksniu sviesto.
Į dubenį dedame minkštą sviestą, supilame cukrų, citrinos/apelsino žievelę ir viską maišome apie 4-5 min, kol masė pasidarys puri ir balkšva. Po vieną vis pamaišydami įmušame kiaušinius.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Sausąjį mišinį po truputį sudedame į sviesto masę. Supilame pieną. Viską maišome tik kol masė taps vientisa - permaišyti nereikia, kitaip iškepęs keksas bus kietokas.
Į tešlą įmaišome spanguoles ir imbierinių saldainių gabaliukus. Viską sudedame į kepimo formą, išlyginame paviršių. Kepame, kol prie dantų krapštuko bus prikibę tik keli maži gabaliukai - perkepti taip pat nereiktų. Keksui iškepti greičiausiai prireiks 50-60 min., bet visuomet stebėkite pagal savo orkaitę - man prireikė ilgiau nei valandos. Iškepusį keksą kepimo formoje dar palikime apie 10 min.

Kepimo temperatūra: 170 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.

Bon appetit!

Šaltinis: http://www.gooddinnermom.com/really-good-cranberry-bread/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...