2015 m. kovo 3 d., antradienis

Riešutų sviesto šokoladinis skanėstas arba Vieno puodelio pyragas


Dar vienas ypatingo skonio vieno puodelio pyragas su lengvai sūriu prieskoniu ir be kiaušinių - pagaminamas taip pat lengvai ir greitai kaip ir visi kiti tokio tipo pyragai, tad puikiai subalansuotas greitai atsirasti šalia Jūsų kavos ar arbatos puodelio. Šiaip tokie mug cake pagaminami per maždaug 5 min, bet kadangi aš neturiu, o ir nepropaguoju mikrobangų krosnelės, man viskas užima nepilnas 20 min, bet pats gaminimas viso labo nepilnas 5 min, o kol kepa jau galima palaukti nieko neveikiant arba užsiimant kitais reikalais - tik dar labiau norėsis greičiau paragauti :).

Tešlai reikės (gausite 1 didelę arba 2 vidutines porcijas):
4 v.š. miltų (32 g arba 1/4 puodelio), kvietinių
2 v.š. kakavos miltelių
2 v.š. cukraus
1/4 a.š. kepimo miltelių
1/4 puodelio pieno, kamb. temperatūros
2 v.š. (30 g) sviesto, lydyto ir atvėsinto
1/4  a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. riešutų sviesto, kreminio
~20-30 g juodojo šokolado, supjaustyto gabaliukais (nebūtina)

Į dubenį sudėkim ir tolygiai išmaišykim miltus, kakavą, cukrų ir kepimo miltelius. Įpilkime pieną, išlydytą sviestą ir vanilės ekstraktą - viską gerai išmaišykime. Tešlą paskirstykime į vieną ar dvi kepimo formeles (mano formelės 9 cm skersmens - išėjo du nedideli pyragėliai, bet į vieną formelę taip būtų rizikinga pilti - svarbu, kad nebūtų sklidina, nes pyragėliai bekepdami dar kyla).
Sumaišykime šokolado gabaliukus su riešutų sviestu ir šią masę uždėkime viduryje tešlos, įspauskime, kad įdaro paviršius susilygintų su tešlos paviršiumi.


Mikrobangų krosnelėje visa tai reiktų šildyti apie 1 min. (paviršius turi atrodyti iškepęs, jeigu atrodo, kad dar neiškepė, uždėkite daugiau laiko - tai labai priklauso nuo krosnelės, taip pat reikia rasti tinkamą programėlę krosnelėje tokiems pyragėliams kepti), išėmus palikti porai minučių atvėsti ir patiekti. O orkaitėje reikėtų kepti180 C 10-15 min. Kadangi tešloje nenaudojami kiaušiniai, nereikės bijoti, jei pyragaitis nebus pilnai iškepęs - būtų prasčiau, jeigu jis perkeptų.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 10-15 min. (arba mikrobangų krosnelėje - 1 min.)

P. s. Paprastai tokie pyragaičiai valgomi tiesiai iš kepimo formelės. Norint pyragaitį pateikti išverstą iš formelės (aukštyn kojom), prieš supilant į ją tešlą, reiktų patepti riebalais, patogiausia naudoti purškiamą aliejų.


Bon appetit!

Šaltinis: http://www.fivehearthome.com/2014/05/12/one-minute-chocolate-peanut-butter-mug-cake/?crlt.pid=camp.o4zxH42P9gi1

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...