2015 m. balandžio 8 d., trečiadienis

Avižiniai išvakarių pusryčiai

Avižiniai dribsniai su jogurtu
Radau tokį labai greitą, baisiai patogų ir ne ką mažiau sveiką pusryčių pasigaminimo būdą, kai ryte atsikėlus belieka tik atsidaryti šaldytuvą ir išsitraukti savo paruoštus pusryčius. Amerikoje labai populiarus avižinių dribsnių (old fashioned rolled oats) paruošimo iš vakaro būdas, pas juos vadinamas overnight oatmeal.
Pats paprasčiausias, bet tikrai ne mažiau gardus tokių pusryčių paruošimo būdas:
0,5 puodelio avižinių dribsnių
0,5 puodelio mėgstamo jogurto (tiršto)

Dribsnių ir jogurto kiekis turėtų būti maždaug vienodas, galima rinktis ir natūralų jogurtą be skonio, bet tokiu atveju turbūt dar norėsis įdėti papildomai medaus, saldesnių vaisių. Taigi vakare sudedame dribsnius į hermetiškai užsidarantį indelį, sudedame jogurtą ir viską gerai išmaišome, kad visi dribsniai gautų jogurto drėgmės. Ir viskas! Indelį uždarome ir dedame į šaldytuvą nakčiai ar bent 6 val. ir ryte jau gardžiuosimės sveikais baltymų-kalcio (jogurtas) ir ląstelienos (dribsniai) apturtintais pusryčiais. Per naktį dribsniai ir sėklos (jei dedame) sugeria drėgmę ir pasidaro minkšti.
Šaldytuve laikyti galima iki 2 dienų.

Be minėtų dviejų pagrindinių ingredientų, šiuos pusryčius galima praturtinti įvairiausiais produktais:
-šaukštu chia ar linų sėklų
-keliais šaukštais pieno (paprasto arba migdolų/avižų/ryžių/sojų/kokosų) arba sulčių
-sauja smulkintų riešutų
-šaukštu avižinių kruopų (didesnis kiekis gerai neišbrinks)
-šviežiais vaisiais ir kitais papildais:
   ---mango gabaliukai+medus+migdolų ekstraktas
   ---obuolio gabaliukais (ar obuolių padažas)+cinamonas
   ---banano gabaliukais+kakava+medus
   ---avietės+vanilės ekstraktas
   ---vyšnios+medus+tarkuotas juodas šokoladas
   ---ananaso gabaliukai+medus+kokosų pienas
   ---moliūgų piurė+klevų sirupas+moliūgų pyrago prieskoniai
   ---persikų gabaliukai+aviečių džemas+vanilės ektraktas
   ---džiovinti abrikosai+medus+smulkiai tarkuotas imbieras+migdolų ektraktas...
...ir bet kokie kitokie miksai, eksperimentuokite - skonių įvairovė neribota!

Rugių dribsniai su jogurtu, linų sėklomis ir figomis
Darant šiuos pusryčius taip pat labai geras būdas sunaudoti pasibaigusius riešutų sviesto indelius - šiukštu jų neplauname, o visus produktus sudedame į jį - taip mūsų pusryčiai įgaus ir riešutų sviesto prieskonio.

Daugiausiai info sukaupiau iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...