2015 m. balandžio 22 d., trečiadienis

Kepta medaus vištiena


..arba dar pavadinčiau tiesiog vištiena kinietiškai, nors tų vištienų kinietiškai variantų yra įvairių. Tokiu būdu gaminamoje vištienoje paprastai pagrindiniai ingredientai yra sojos padažas, medus, krakmolas, kiaušinis... Turbūt nelabai įprasti mūsų tradicinėje lietuviškoje virtuvėje? Tačiau kaip bebūtų lietuvio skonio receptoriams yra sakyčiau gana priimtinas toks vištienos gaminimo būdas, bet jau mano darbe nemaža dalis kolegų mėgsta eiti į kinietišką restoraną pietauti, tarpusavyje kalbėdami trumpai ir aiškiai "einam pas kiniečius". Ir turbūt tokiame restorane ir yra populiariausi būtent vištienos patiekalai, pagaminti įvairiais skirtingais būdais, bet labai panašiu principu. Ir šįkart ant mūsų stalo namuose garavo kiniečių restoranui nenusileidžiantis patiekalas. Nu vertas dešimt balų, nors tu ką.

Maždaug 3-4 porcijoms reikės:
2 vištienos krūtinėlių
60 g (0,5 puodelio) kukurūzų krakmolo (naudojau bulvių, irgi tiko)
2 kiaušinių
druskos, pipirų
aliejaus

Padažui reikės:
150 g (beveik 0,5 puodelio) medaus, skysto
110 ml (beveik 0,5 puodelio) sojos padažo
~2 v.š. (1/4 puodelio) pomidorų padažo
4 v.š. (1/4 puodelio) rudojo cukraus
60 ml (1/4 puodelio) ryžių vyno acto
1 a.š sezamų aliejaus
2-3 česnako skiltelės
1 v.š. kukurūzų krakmolo
sezamo sėklų "papuošimui"

Gaminame.
Įkaitinkime orkaitę iki 160 C. Vištienos krūtinėlę supjaustykime kąsnio dydžio gabalėliais ir apibarstykime druska ir pipirais. Pamaišykime, kad prieskoniai pasiskirstytų.
Į atskirus du dubenis suberkime krakmolą, į kitą įmuškime kiaušinius. Imkime rankomis (bent man taip buvo patogiausia) kelis vištienos gabalėlius, merkime į krakmolą, tada į kiaušinio plakinį ir meskime į įkaitintą aliejumi keptuvę. Taip sudedame visus gabalėlius į keptuvę ir apkepame tik kol visi gabalėliai įgaus auksinį atspalvį. Apkeptą vištieną sudedame į aliejumi išteptą kepimo formą.

Ruošiame padažą: į dubenį sudedame medų, sojos padažą, pomidorų padažą, rudąjį cukrų, ryžių vyno actą, sezamo aliejų, česnaką ir krakmolą. Išmaišome ir viską supilame tolygiai paskirstydami ant vištienos gabalėlių. Kepame orkaitėje apie 45 min. arba kol vištiena pilnai iškeps. Aš kepiau kiek trumpiau, apie pusvalandį. Po 15 min kepimo galima pamaišyti gabalėlius, kad geriau pasiskirstytų padažas.

Kol vištiena kepa, būtinai išsiverdame basmati ryžių! 
Skanaaaaus!

Kepimo temperatūra: 160 C.
Kepimo laikas: 30-45 min.


Šaltinis: http://therecipecritic.com/2013/09/baked-honey-sesame-chicken/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...