2015 m. birželio 3 d., trečiadienis

Avižinė - bolivinės balandos košė iš vakaro


Slow cooker'iu arba lėtpuodžiu vadinamas ypatingas puodas, kuriame, pasak jų gamintojų, gaminamas maistas išsaugo vitaminus, mineralus, maistines medžiagas, natūralų skonį, nes jis gaminamas žemesnėje temperatūroje nei įprastais metodais (kepant, verdant ir pan.). Gaminamas vėsiau, tad ir ilgiau. Todėl bent jau man jis idealus gaminant pusryčius - kartais, kai nėra kam į lovą atnešti pagamintų šiltų pusryčių, gali savimi ir šeimyna pasirūpinti iš vakaro - pagamini, o maistukas per naktelę pribręsta ir rytą pasitinka gardžiu kvapu ir lengvu garu :) Argi ne puikus būdas pradėti rytą?
Pagal receptų gausą galima suprasti, kad šis puodas yra avižinės košės karalius. O kad ji greit nepabostų tiesiog būtina išbandyti ir kitokių kruopų košių. Viena pirmųjų košių, kurią pagamino mūsų lėtpuodis buvo avižinių ir bolivinės balandos kruopų mixas. Paprasčiau ir būti negali!

Reikės:
1,5 puodelio avižinių kruopų (ne dribsnių)
0,5 puodelio bolivinės balandos kruopų, plautų
4,5 puodelio vandens arba migdolų pieno (žinoma, tinka ir karvės pienas ar kitokios rūšies augalinis pienas)
4 v.š. rudojo cukraus
2 v.š. klevų sirupo
žiupsnelis druskos
1,5 a.š. vanilės ekstrakto
cinamono, šviežių uogų patiekimui ant viršaus (nebūtina)

Prieš dedant ingredientus į lėtpuodį tiesiog būtina jį ištepti arba išpurkšti aliejumi.
Labai gerai praskalaukime bolivinės balandos kruopas.
Lėtpuodyje sudėkime ir gerai sumaišykime avižines kruopas, bolivinės balandos kruopas, vandenį/pieną, cukrų, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir cinamoną (jei naudojame).
Įjunkime lėtpuodį nustatydami žemą temperatūrą (low). Šiai košei idealiausias gamybos laikas 6-7 val. Tad įjunkite puodą prieš eidami miegoti ir neužsimiegokite :)). Būna ir programuojamų lėtpuodžių, tokiu atveju galima būtų sau leisti ir ilgiau pamiegoti, o puodą automatiškai įjungti norimu laiku.
Kai tik atsikelsite iš karto išjunkite puodą ir patiekite košę. Štai jums ir šilti pusryčiai tik pramerkus
akis! Galima patiekti su šviežiomis uogomis, šlakeliu pieno ar žiupsneliu rudojo cukraus ant viršaus.
P.S. Košės virti ilgiau nepatartina, nes taip ji gali pridegti prie puodo kraštų.
Beje, šalia visų ingredientų dar įbėriau ir gerą šaukštą chia sėklų - vis papildomas vitaminas.

Gamybos temperatūra: low
Gamybos laikas: 6-7 val.


Šaltinis: http://www.chelseasmessyapron.com/slow-cooker-overnight-quinoa-and-oats/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...