2015 m. birželio 8 d., pirmadienis

Bananinis dribsnių pyragas be kiaušinių ir miltų


O taip, toks nekaltas pyragas, kad puikiai tinka ir kūdikiams :). Tiesą pasakius aš ir kepiau jį visų pirma savo mažajam. O pastangos maitintis bent kiek panašiau kaip kūdikis ar mažas vaikas yra puikus pagrindas sveikai mitybai :). Tad jei ne mažasis, šito recepto galbūt nebūčiau išbandžiusi, tad laurai jam ir drąsiai sakau - puikiai tinka ir suaugusiųjų pasilepinimui. 
Dėkoju Astai už recepto pasidalinimą.
Pyragą kepiau 27x27 cm kvadratinėje formoje, manau ji puikiai tiko, kad išgautume optimalų pyrago aukštį.

Reikės:
200 g avižinių dribsnių
100 g kokosų drožlių
40 g sėklų (saulėgrąžų, moliūgų, linų. chia, sezamo ar aguonų - pagal skonį ar ką turime namie)
žiupsnelis druskos
100 g džiovintų datulių, sukapotų (ar figų, razinų, abrikosų, kriaušių)
4 prisirpę bananai
1 a.š. vanilės ekstrakto
3 v.š. alyvuogių aliejaus
3 v.š. saulėgrąžų aliejaus

Pagrindinis gamybos veiksmas vyks blenderyje. Pirmiausia blenderyje susmulkiname avižinius dribsnius (tik ne iki miltų). sudedame kokoso drožles, sėklas, druską ir sukapotus džiovintus vaisius. Viską galima dar kartą sublenderiuoti.
Kitame dubenyje šakute sumaigome bananus, įpilame aliejaus, vanilės ekstrakto ir gerai išmaišome.

Sumaišome abi mases ir pilame į kepimo popieriumi padengtą skardą.


Kepame 180 C 25-40 min. Daugiau pakepęs bus tvirtesnis. Pjaustome atvėsusį.
Skanaus ir sveiko užkandžio prie arbatos ar pieno!

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 25-40 min.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...