2015 m. birželio 14 d., sekmadienis

Greitas šokoladinis varškės pyragas


Gardus, skalsus varškės pyragas, ne tik kad greitai pagaminamas, bet ir vienas skaniausių varškės pyragų, kuriuos esu kepusi. Man varškės pyragai apskritai vieni skaniausių ir turbūt patys sočiausi (tikrai per maža nepasirodys užkandus žemiau pavaizduotą šio pyrago porciją), o kadangi naminės varškės dažnai parsivežu grįžusi iš gimtinės, tai ir palyginus nebrangūs :).
Beje, šis pyragas labai panašus į vadinamąjį Karališką varškės pyragą, esu kepusi aš ir jį, bet ten tešla gaunasi kietesnė (dedasi kiaušinis), pyragas sunkiau riekiasi, tad šis variantas man labiau patiko. Kita vertus, kaip dar vieną galimą įdaro variantą palikau iš Karališko varškės pyrago recepto - renkamės įdaro receptą priklausomai nuo to, kokius produktus turime savo virtuvėje.

Pyragą kepiau 24 cm skersmens kepimo formoje - tešlos buvo sakyčiau minimaliai tiek, kiek reikėjo tokio dydžio formai, tad reikėjo kruopščiai paskirstyti, kad pasidengtų visas formos dugnas. Bet gavusi rezultatą kitą kartą vėl imčiau tokį patį dydį. Dar galimas variantas ir kiek mažesnė kepimo forma - gautume storesnius visus sluoksnius. Bet varškės kiekį, manau, imčiau tą patį, kad nebūtų pernelyg storas.

Pyrago tešlai reikės:
200 g miltų
50 g cukraus
3 v.š. kakavos
200 g sviesto, šalto
3 v.š. grietinės

Įdaro versijos (pasirenkame vieną):
1)
2 kiaušinių
350 ml kondensuoto pieno
400 g varškės

2)
3 kiaušinių
400 g varškės
80 g cukraus
150 g grietinės
20 g krakmolo

papuošimui:
sauja žemės riešutų, kepintų, smulkintų (nebūtina)

Į dubenį sudėkime miltus, cukrų, kakavą, grietinę ir sviestą - pirštais sutrinkime iki trupinių.
Kepimo formą užklokime kepimo popieriumi ir dugną padenkime puse tešlos. Nusiteikite, kad tešlą bus gana sunku išlyginti, aš tai dariau su lengvai sudrėkinta silikonine mentele. Šaukime į orkaitę, įkaitintą 190 C kepti 15'kai minučių.

Gaminame įdarą.
1. Kiaušinius, varškę ir kondensuotą pieną sumaišykime ir ištrinkime šakute - likę varškės gabaliukai tikrai nepakenks pyrago skoniui.
2. Kiaušinius, varškę ir cukrų gerai išmaišykime ir galime sutrinti blenderiu, kad masė gautųsi vientisa. Tada sudedame grietinę, krakmolą ir gerai išmaišome.

Varškės masę paskirstome ant apkepusio, šiek tiek atvėsusio pyrago pagrindo ir kepame dar 10 min.
Galiausiai sudedame likusią tešlos dalį (atsižvelgiant į gautą tešlos tekstūrą, tešlą ant varškės dėliojau kauburėliais), apibarstome žemės riešutais (jei naudojame). Kepame dar apie 30 min.
Pyragas skanesnis ir tvirtesnis šaltas, bet skaniai valgosi ir kiek pravėsęs :).


Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 55 min. (1 tešla 15 min, tešla su varške 10 min, visas pyragas 30 min.)


Šaltinis: http://www.cukrinisavinelis.lt/tortai-pyragai/630-varskes-pyragas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...