2015 m. birželio 14 d., sekmadienis

Palak paneer vegetariškas špinatų troškinys


Pagaliau mano virtuvėje išmušė ilgai laukta valanda - pasigaminau iki šiol skaniausią ragautą vegetarišką troškinį su panyro sūriu. O buvo taip, kad kažkada teko laimė susipažinti su restoranu Radharane ir jo tradiciniais troškiniais su panyru. Jau po pirmo karto likau sužavėta jų skoniu, ypač padažiuku, ir apsilankiau ten dar ne kartą ir ne kartą, ir nuvedžiau ten savo vyrą, pakviečiau drauges ir t.t. :). Vis kirbėjo mintis, kaip gi ir ar gi galėčiau tokį troškinuką pasigaminti savo namuose. Panyro sūrio prekybos centruose, rodos, nė kvapo, bet galiausiai išsiaiškinau, kad šis sūris tai paprasčiausias saldaus pieno sūris, kurio vaikystėje kaime pas močiutę turbūt kiekvienas ragavo :). Taigi pagrindinis slaptasis ingredientas išsiaiškintas, o iš ko tas skanusis padažiukas? Internete radau kelis panašius receptus su minėtu sūriu, špinatais, pomidorais... Jau labai arti, bet nebuvau tikra, ar tikrai gausiu tą patį rezultatą. Ir ką gi, vieną rytą teko garbė per "Labą rytą" pamatyti pačios Radharanės virėjo gaminamą palak paneer! Tada supratau - na, mergyt, būk pasiruošus, receptas Tau ant delno. Tai vat, pradėjau planuotis pasigaminti saldaus pieno sūrį iš kaimiško pieno, nusipirkau jo turgelyje ir iš vieno litro pieno gavau 150 g sūrio :). Mažai! Recepte reikia 200 g (nebent noriu valgyti viena arba porciją atiduoti vyrui). Ir turbūt ženklas buvo, kad kaip tik tą dieną gavau iš gimtinės siuntinį, o ten visai neprašytas (bet labai nuostabiai sutiktas) pūpsojo geras puskilogramis saldaus pieno sūrio! Čia pat ir špinatų indelis - irgi lygiai tiek, kiek reikėjo. Receptas tiesiog prašyte prašėsi pagaminamas. Na, o galutinis garuojantis ant stalo rezultatas mane šokiravo - per kelias sekundes atsidūriau jaukiajame Radharanės restorane, o seilė varvėjo nuo puikaus ir kvapnaus mėsos pakaitalo - troškinto sūrio su puikiu padažu ir basmati ryžiais. Tad pirmyn! Beje, troškinys laaabai greitai pagaminamas, vos spės ryžiai išvirti!



Troškiniui reikės:
300 g špinatų 
200 g panyro (saldaus pieno) sūrio
200 g grietinės
200 g grietinėlės
5 g cukraus
5 g druskos
ciberžolės, indiškų prieskonių

Prieš pradedant gaminti troškinį siūlau uždėti virti basmati ryžius, kol jie išvirs, pasigamins ir troškinukas.

Pradedam nuo padažo gamybos. Į įkaitintą keptuvę sudedame grietinę ir grietinėlę, ant mažos ugnies pakaitiname. Beriame cukrų ir druską (druskos dėjau apie pusę arbat. šaukštelio), ciberžolę, indiškus prieskonius (dėjau Garam masala - tikrų tikriausi indiški prieskoniai). Padažą kaitiname ant mažos ugnies, kol sutirštės.
Špinatus nuplauname ir smulkiai supjaustome.
Supjaustome sūrį 2-2,5 cm ilgio kubeliais. Dedame į sutirštėjusį tebešylantį padažą ir išmaišome, kad visi sūrio gabaliukai pasidengtų padažiuku. Šiek tiek pakaitiname, kol sūris pradės minkštėti.

Sudedame špinatus. Viską dar pašildome apie 5 min. ir patiekiame! Galima papuošti petražolėmis ir vyšniniais pomidorais.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...