2015 m. birželio 8 d., pirmadienis

Snickers tortas


Peržiūrėjus internetinius blogus susidaro įspūdis, kad snickers tortas vienas iš populiariausių. Galbūt dėl to, kad jis tikrai labai skanus, sotus, tik su lengvu grietinėlės prieskoniu, o ir pakankamai nesunkiai pagaminamas. Tad kada ne kada šitam išbandymui susiruošiau ir aš. Labai džiaugiuosi ir seivinu kitiems kartams :). Beje, receptai internete šiek tiek skiriasi, tad ir aš, palyginusi kelis variantus, sukomponavau man labiausiai patikusį viduriuką
Pagal šį receptą tortą derėtų kepti 24 cm tortinėje.

Torto biskvitams reikės:
2 didelių kiaušinių
200 g cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
200 g riebios grietinės
200 g miltų
200 g karamelinio kremo Rududu, kamb. temperatūros (pusę skardinės)
2 a.š. kepimo miltelių

Šokoladiniams pertepimams:
100 g šokolado
50 ml pieno

Karameliniam kremui:
200 g karamelinio kremo Rududu, kamb. temperatūros (pusę skardinės)
100 g sviesto, kamb. temperatūros
100 g kepintų sūdytų žemės riešutų

Grietinėlės kremui:
400 ml riebios atšaldytos grietinėlės
1,5 v.š. cukraus

Biskvitų sulaistymui:
100 ml kavos (be tirščių)
1 a.š. cukraus

Karameliniam glaistui:
60 g sviesto
100 g (1/2 puodelio) tamsiai rudojo cukraus
30 g pieno
125 g (1 puodelio) cukraus pudros

Galima pasiruošti iš anksto:

  • išimti iš šaldytuvo Rududu, kad suminkštėtų
  • pasigaminti kavos
  • pasikepinti riešutus (jei pirkome ne pakepintus)

Pradedame nuo biskvitų, kuriuos patogiausia išsikepti torto gaminimo išvakarėse.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, druska ir vanilės ekstraktu. Dedame Rududu kremą ir grietinę ir viską išsukame iki vientisos masės. Įmaišome miltus ir kepimo miltelius. Tešlą padaliname į keturias lygias dalis. Kiekvieną jų paskirstome tortinėje, padengtoje kepimo forma, ir kepame 15-20 min. 180 C. Atvėsiname.

Šokoladinis pertepimas. Gabalėliais sulaužytą šokoladą kartu su pienu pašildome garų vonelėje, kol išsilydys šokoladas.

Karamelinis kremas. Minkštą sviestą išsukime iki purumo, įmaišykime karamelinį kremą (prireikus jį galima pašildyti garų vonelėje, kad labiau suminkštėtų). Man šiame kreme suplakus pasiliko šiek tiek rududu gumuliukų, bet pasirodo dėl to biskvitai visiškai nenukentėjo :). Įmaišome susmulkintus riešutus ir gerai išmaišome.


Grietinėlės kremas. Grietinėlę kartu su cukrumi išplakame iki standumo ir padedame šaltai.

Biskvitų sulaistymui. Užpilame stiprią kavą ir nukošiame, pasaldiname cukrumi.

Karamelinis glaistas. Sviestą ir cukrų išlydome, maišydami dar paverdame 2 min. Supilame pieną ir maišome iki beveik užburbuliuos. Nukeliame nuo ugnies ir kelias minutes atvėsiname. Su šluotele įmaišome cukraus pudrą. Elektriniu arba rankiniu plakikliu masę plakame, kol ji taps puri.

Tortą surenkame:
1 biskvitas --> sulaistome kava (ne per daug, nes per daug sudrėks ir bus sunku tepti kitus pertepimus) --> aptepame pusę tirpinto šokolado --> užtepkime pusę grietinėlės kremo --> 2 biskvitas --> sulaistome kava --> sudėkime karamelinį kremą --> 3 biskvitas --> sulaistome kava --> aptepame likusiu tirpintu šokoladu --> užtepame likusį grietinėlės kremą --> 4 biskvitas --> sulaistome kava --> pastatome į šaldytuvą tortui sustingti --> viršų ir šonus aptepame pasiruoštu glaistu --> dar kelioms valandoms paliekame stovėti šaldytuve.

Skanaus!


Tortą gamindama rėmiausi idėjomis čia, čia ir čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...