2015 m. birželio 30 d., antradienis

Šokoladiniai keksiukai su traškiu paviršiumi


Skanūs, labiau sausi nei drėgni šokoladiniai keksiukai su šokolado gabaliukų staigmenėlėmis. Be savo kepurėlių jie prarastų pusę savo žavesio!

Keksiukams reikės (12-15 vnt.):
2 stiklinių miltų
2/3 stiklinės rudojo cukraus
1/2 stiklinės kakavos miltelių
1 v.š. espresso tirpios kavos
2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. kepimo sodos
1/2 a.š. jūros druskos
85 g sviesto, lydyto
1,5 stiklinės pasukų
2 dideli kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
175 g juodojo šokolado, gabaliukais

Pabarstymui:
1/4 stiklinės miltų
2 v.š. rudojo cukraus
90 g pieniško šokolado, gabaliukais
15 g sviesto, kamb. temperatūros

Įkaitiname orkaitę iki 190 C. Paruošiame keksiukų formeles (sudedame silikonine arba popierines formeles).
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, įsijojame kakavą, sudedame kavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Išmaišome.
Kitame mažesniame dubenyje sumaišome lydytą sviestą, pasukas (šįkart dėjau kefyrą), įmušame kiaušinius, pilame vanilės ekstraktą. Sviesto mišinį pilame į dubenį su miltais ir išmaišome. Sudedame supjaustytą mažais (bet ne per mažais) gabaliukais juodąjį šokoladą. Išmaišome, bet čia labai svarbu nepermaišyti - tik tiek, kiek reikia, kad šokoladas pasiskirstytų po tešlą.
Tešlą paskirstome po lygiai į keksiukų formeles.
Iš šios tešlos gavau 15 keksiukų, recepte rašė 12, bet kadangi jie man puikiai iškilo ir gavosi tikrai nemaži, tad tikrai gerai, kad nesukroviau visos tešlos į dvylika formelių. Taigi turėkite omenyje, kad jie dar iškils, tad neperkraukite.
Pabarstymui dubenėlyje sumaišome miltus, cukrų ir mažais gabaliukais supjaustytą pienišką šokoladą. Naudojantis šakute ar tiesiog rankomis į šį mišinį įmaišome minkštą sviestą ir maigome trupinius, kol jie pasidarys drėgnoki nuo sviesto. Trupinius barstome ant kiekvieno keksiuko, maždaug po šaukštą.
Aš dar po to juos lengvai įspaudžiau į keksiukų tešlą - ir gerai padariau, nes man jie labai iškilo, tad tai padėjo šokoladui per daug nepabėgti.
Kepti apie 20 min.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: ~20 min.


Skanaus!


Šaltinis: http://www.handletheheat.com/chocolate-coffee-toffee-crunch-muffins/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...