2015 m. birželio 22 d., pirmadienis

Šokoladinis juodųjų serbentų pyragas

Šokoladinis juodųjų serbentų pyragas (be kepimo miltelių)

  Kai pirmą kartą pagaminau šokoladinį juodųjų serbentų pyragą, supratau, kad tai yra puikus derinys - šokoladas ir juodieji serbentai. Tad būtinai norėjau jį dar kartą iškepti, kad galėčiau išsisaugoti savo lobyne ir paskleisti plačiau šį puikų, rūgštele dvelkiantį šokoladinį pyragą.
Beje, šį kartą jam pagaminti neturėjau daug laiko, tad kepiau supaprastintą variantą, bet kadangi rezultatas gavosi toli gražu ne prastas, būtent šiuo greitesniu variantu ir dalinuosi. Jei turite daugiau laiko ir norite kiek puresnio pyrago ir ne tokio a la braunio tipo, gamindami tešlą atskirkite trynius nuo baltymų ir dėkite kambario temperatūros sviestą, būtent pradėdami nuo jo išsukimo su tryniais iki purumo. Jei norite greito ir nuotraukose matomo rezultato, jis čia pat :). O tokio storio pyragas gavosi jį kepant 25x25 cm skardoje.

150 g sviesto, kamb.temperatūros
100-120 g cukraus
3 kiaušinių, kamb.temperatūros
200 g juodo šokolado
100 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelio druskos
~2 stiklinių šaldytų arba šviežių juodųjų serbentų

Sviestą gerai išsukame su cukrumi, po vieną įmušame kiaušinius. Garų vonelėje išlydykime šokoladą (beje, išbandžiau iš šokoladą su riešutais - jie šiam pyragui puikiai tiko) ir kiek pravėsusį maišant supilkime į tešlą. Berkime miltus, sumaišytus su druska, lengvai išmaišykime tešlą ir galiausiai atsargiai įmaišykime serbentus. Tešlą supilkime į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą (arba dar paprasčiau - į silikoninę kepimo formą) ir kepkime 180 C 35-40 min. Pyragas neturėtų perkepti, bus skanesnis.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 35-40 min.

Šokoladinis juodųjų serbentų pyragas (su kepimo milteliais)


Beje, prieš dedant serbentus turint laiko juos dar galima užpilti kokia užpiltine ar likeriu, kad įgautų ypatingą prieskonį. O iškepusio pyrago viršų galima papuošti cukraus pudra ir viena kita serbento uogele.

Skaaaanaus!


Šis puikus receptas iš kito lietuviško blogo :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...