2015 m. liepos 27 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas su pjaustytais bananais


Receptų lobyne, sakyčiau, tiesiog privalu būti ir greitai pagaminamų patiekalų skilčiai. Be to, kad kartais neturint daug laiko ar norint šiek tiek paatostogauti, reikalingos greitų pietų variacijos, dažnai praverčia ir paprastai bei greitai pagaminami pyragai. Ypač netikėtiems svečiams :). Tad šį kartą greitai nesudėtingai pagaminamas, purus (tuo ir skiriasi nuo brownio), šokoladinis pyragas su pjaustytais bananais.

Pyragui reikės (24 cm pločio formoje):
🍌 150 g sviesto, lydyto
🍌 150 g šokolado, lydyto
🍌 130 g cukraus
🍌 3 didelių kiaušinių
🍌 100 g miltų
🍌 2 a.š. kepimo miltelių
🍌 2 bananų

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Puode išlydome sviestą su šokoladu (kas man patinka, tai kai recepte naudojamas lydytas sviesta su šokoladu, kadangi pastarojo tokiu atveju nereikia lydyti garų vonelėje, o galima tiesiai puode ant ugnies - sviestas šokoladą apsaugos su prisvilimo, bet vis tiek lydome atsargiai, ant mažos ugnies). Atvėsiname.
Dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, supilame atvėsusį šokoladinį sviestą, išsijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišome. Bananus supjaustome riekelėmis ir įmaišome į tešlą.

Viskas! Tešlą pilame į kepimo popieriumi padengtą formą ir šauname į orkaitę kepti 35-45 min. (man užteko 40 min.). Pyragas turi būti iškepęs, bet ir neperkepęs, kad nebūtų per sausas, tad stebėkite pyragą su dantų krapštuku - kai jis bus maždaug švarus - it's done.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 35-45 min.

Galima patiekti su ledais.

Skanaus!


Beje, recepte kur jį radau, naudojami ir sukapoti baziliko lapeliai, bet kadangi jų skonis man nelabai jautėsi pyrage, tai kitą kartą greičiausiai jų ir nepasigesiu :).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...