2015 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

Maltos mėsos kukuliai su ryžiais


Puikūs mėsos kukuliai, tinkantys tiek mažam vaikui, tiek ir prie suaugusiųjų stalo. Padažas kukuliams suteikia daugiau skonio ir sultingumo. Niam! Mažasis labai skaniai juos kerta :).
Kukulių sudėtis, sakyčiau, labai panaši į balandėlių įdarą. Gaminau savo mažajam ryžių su daržovėmis, kai jų liko, pagalvojau, kad puiki proga išsikepti šių kukulių-teftelių, taigi paskutinį kartą šiuos kukulius gaminau tiesiog sumaišiusi minėtos košės likutį su malta mėsa. Per daug nematavau, kiek tų ryžių buvo - maždaug toks pat kiekis, kaip ir maltos mėsos. 

Kukuliams reikės:
500 g maltos kiaulienos
100 g (nevirtų) ryžių
1 svogūno
1 morkos
1 v.š. grietinės
druskos, pipirų, kitų prieskonių

Padažui reikės:
4 v.š. pomidorų padažo
4 v.š. grietinės
1 v.š. miltų
druskos, prieskonių
0,5 stiklinės vandens

Ryžius išverdame. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Į įkaitintą keptuvę sudedame svogūną, po poros minučių ir morką, ir pakepiname kelias minutes. Maltą mėsą sumaišome su ryžiais, pakepintomis daržovėmis, įdedame šaukštą grietinės, druskos, kitų prieskonių (aš dažniausiai dedu džiovinto raudonėlio, baziliko). Formuojame nedidelius kukulius ir dedame į kepimo skardą.

Pasiruošiame padažą: į dubenėlį dedame pomidorų padažą, grietinę, miltus, druską, prieskonius, sumaišome, supilame vandenį ir dar kartą gerai išmaišome. Pilame ant kukulių, paskirstydami padažą per juos visus. Kepimo formą uždengiame folija ir pašauname į orkaitę. Po 50 min. foliją nuimame ir pakepiname dar apie 10 min. Paskutines kelias minutes aš dar įjungiu orkaitės grill funkciją, tada jų paviršius gražiai lengvai paskrunda.

Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 50 min (su folija) + 10 min (be folijos)


Beje, šiuos kukulius patiekime su bulvių koše arba tiesiog bulvėmis - kai šviežių bulvių sezonas, būtinai bekepdami kukulius šalia išsikepkite ir paprieskoniuotų su aliejumi bulvių su lupena bei morkų (su šlakeliu sojos padažo ant pastarųjų).

Bon appetit!



Recepto idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...