2015 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Greitas purus obuolių pyragas


Nepamirškim - vienas iš būdų gauti purų pyragą - gaminimo pradžioje minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo. Labai svarbu, kad ir kiti naudojami ingredientai būtų kambario temperatūros. Ir norimas rezultatas - garantuotas. Žinant šią taisyklę galima išsikepti greitą purų pyragą, panaudojant obuolių derlių. Svarbu nepamiršti iš vakaro iš šaldytuvo išsiimti sviestą, kad šis būtų minkštas ir lengvai suplakamas :).

Pyragui reikės:
150 g sviesto, kamb. temperatūros
1 stiklinės cukraus (aš dėjau nepilną)
2 kiaušinių, kamb. temperatūros
250 ml pieno
2 stiklinių miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
3-4 obuolių, pjaustytų skiltelėmis
cinamono

Supjaustome obuolius plonomis skiltelėmis. Užpilame šlakeliu citrinos sulčių, kad šie neruduotų, ir trumpam atidedam.
Orkaitę įkaitinam iki 180 C.
Sviestą išsukame su cukrumi iki baltumo (prieš tai aš dar silikonine mentele įmaišau cukrų į sviestą, kad plakant cukrus nesibarstytų į šalis). Po vieną įmušame kiaušinius. Pilame pieną ir išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei druska ir išsijojame į tešlą. Viską labai lengvai (ne per daug) išmaišome. Krečiame į paruoštą kepimo formą.
Tokį paprastos tešlos pyragą aš dažniausiai kepu silikoninėje formoje (apie 24 cm skersmens) - taip tiesiog greičiau, bet nė kiek ne blogiau. Ant viršaus įstrižai išdėliojame obuolių skilteles, kad pasidengtų visas pyrago viršus. Apibarstome cinamonu.
Pyragą kepam 35-45 min. arba kol dantų krapštukas iš pyrago vidurio išlys sausas.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 35-45 min.


Greitas purus pyragas (foto iš telefono)

Receptas iš fb platybių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...