2015 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

Greitas trupininis pyragas su uogiene

Greitas trupininis pyragas su uogiene
Jau seniai kirbėjo man reikalas rasti skanaus trupininio pyrago receptą, kad galėčiau kartas nuo karto sunaudoti senesnes uogienes, kurias vienas ar su blynais valgyti jau nebesinori, o panaudoti pyragui - pats tas. Radau puikų receptas, kuris dar ir labai paprastai ir greitai pagaminamas. Like!

Pyragui reikės:
420 g miltų
200 g cukraus (jei uogienė saldesnė - užteks 150 g)
žiupsnelio druskos
1 a.š. kepimo miltelių
220 g šalto sviesto
1 kiaušinio
500 ml uogienės

Įkaitiname orkaitę iki 190 C.
Į didelį dubenį įsijojame miltus, beriam cukrų, žiupsnelį druskos, kepimo miltelius, įtarkuojam arba įpjaustom šaltą sviestą, įmušam kiaušinį. Rankomis viską maišome ir minkome, kol nebeliks sausų trupinių.
Kepimo formą padengiame kepimo popieriumi ir suberiame 2/3 tešlos - rankomis išlyginame paviršių, kad visas dugnas pasidengtų tešla, gerai prispaudžiame. Ant viršaus paskleidžiame uogienę, o ant šios tolygiai užbarstome likusius tešlos trupinius. Kepame apie 45 min.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 45 min.

Greitas trupininis pyragas su uogiene
Skanaus!

Receptas iš fb platybių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...