2015 m. spalio 18 d., sekmadienis

Kibinai


Nežinau, kodėl taip seniai ir ilgai ruošiausi gaminti kibinus. O gal ir žinau - galbūt man atrodė, kad jiems reikia daug laiko, tad reikia visų pirma tinkamo nusiteikimo. Bet gi štai pagaliau prisiruošiau tai padaryti, labiausiai drąsino tai, kad prieš tai pasiskaičiau patarimų, rekomendacijų, kurie receptai geriausi, radau vieną populiariausių receptų, pateiktą youtube kanale ir dedu tašką kibinų receptų paieškose - rezultate, kurį gavau, nieko netrūko, jie buvo visiškai panašūs į pirktinius ir dar skanesni, nes visgi naminiai, tad daugiau meilės :). Visų, kas paragavo, jie buvo išgirti. Tad tikrai kibinais namuose kvepės dažniau! 
Beje, minėtame šaltinyje recepte buvo visko dvigubai daugiau, tad jei svečių turėsim daug - viską dvigubinkim. O iš žemiau pateiktų kiekių gausime apie 13-14 kibinų. Aš šįkart su puse tešlos gaminau kibinus su raugintų kopūstų įdaru, iš likusios pusės - su mėsos įdaru (pateikti įdaro ingredientų kiekiai skirti visai tešlai). 

Kibinų tešlai reikės:
500 g miltų
225 g sviesto, šalto
2 kiau
šinių
100 g grietinės
žiupsnelio druskos


Mėso įdarui: 
500 g kiaulienos sprandinės
1-2 svogūnų, 
25 g sviesto, kamb. temperatūros
mėgstamų prieskonių, pipirų
šlakelio virinto šalto vandens

Kopūstų įdarui:
raugintų kopūstų, gal apie puslitriuką...

Sudedam į dubenį visus miltus, įpjaustom gabaliukais šaltą sviestą, beriam druską ir viską trinam rankomis, kad sviestas pasiskirstytų. Vieną trynį atidedame (naudosim vėliau) ir abu kiaušinius (1 kiaušinis + 1 baltymas) įmušam į tešlą. Dedam grietinę. Minkom, kol tešla nebelips prie rankų. Dedam pusvalandžiui į šaldytuvą.

Pasidarom įdarą. Sprandinę supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame šiltą sviestą, smulkiai supjaustytus svogūnus, pilam šlakelį vandens, beriam druskos, pipirų, prieskonių ir viską labai gerai išmaišome.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Traukiam tešlą iš šaldytuvo ir dviem galimais būdais pasidarom vienodų apskritimų: kočiojame tešlą ir išspaudžiame su dubenėliu (~15 cm skersmens) apskritimus arba iš tešlos pasidarome vienodo dydžio kamuoliukus, juos paspaudžiam ranka ir iškočiojame. Į paruoštus apskritimus dedame po maždaug šaukštą paruošto įdaro. Formuojam kibinus pirštais užsukdami sujungtus apskritimo kraštus. Kibinus šalia vienas kito sudedame į skardą - skardos niekuo netepam, nes tešla ir taip riebi. Atidėtą kiaušinio trynį išplakam su šlakeliu vandens ir juo ištepam kibinų paviršius. Kepam 25-30 min.



Kepimo temperatūra: 200 C.
Kepimo laikas: 25-30 min.



Bon appetit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...