2015 m. spalio 27 d., antradienis

Kokosinis rikotos pyragas

Kokosinis rikotos pyragas
Labai paprastas, bet nerealaus, turtingo skonio pyragas. Jį kepiau jau kelis kartus ir kadangi šį kartą, kai ką pakoregavus, jis gavosi tiesiog idealus, prie recepto galima dėti varnelę "successfully tested" :).  Kaip visada, vietoj tikrosios rikotos aš naudoju iš šaldyto kefyro gautą varškę ir gautas rezultatas tikrai nekelia abejonių, kodėl aš neprivalau naudoti pirktinio rikotos sūrio. P.s. šaltibarščių kefyrą (riebesnis) visada perku, kai jam būna nuolaida, tad ir rikotos sūrio pakaitalas šiuo atveju - pigesnis.

Reikės:
190 g (1 ir 1/2 stiklinės) miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 g kokoso drožlių
170 g sviesto, kamb.temperatūros
300 g rikotos sūrio
130 g cukraus (arba nepilnos stiklinės)
3 kiaušinių, kamb.temperatūros
1 a.š. vanilės ekstrakto

Įkaitiname orkaitę iki 190 C. Pailgą kekso kepimo formą padengiame kepimo popieriumi.

Dubenyje sviestą išsukame su cukrumi iki baltumo, sudedame rikotos sūrį ir taip pat labai gerai išplakame. Po vieną įmušame kiaušinius, vis įmaišydami. Pilame vanilės ekstrakto.
Atskirame dubenyje sumaišome miltus su kepimo milteliais, druska ir kokoso drožlėmis. Miltų mišinį išsijojame į skystąją masę ir lengvai išmaišome. Tešlą sukrečiame į kepimo formą, paviršių išlyginame ir kepame apie 50 min arba kol dantų krapštukas iš pyrago vidurio išlys sausas.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: ~50 min.


Skanaus!


Šaltinis: http://www.sweetbitesblog.com/journal/2013/11/9/ricotta-cake.html

2 komentarai:

  1. O bus labai didelis skirtumas, jeigu naudosiu ne rikotos sūrį, o varškę?:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bus šiek tiek skirtumas, nes rikota arba varškė iš kefyro yra labai švelnios tekstūros - toks pats gaunasi ir pyragas :). Bet dėdama varškę, neabejoju, gausite skanų varškės pyragą :). Bus kiek sunkesnis nei su rikota. Ir geriau naudokite tada šlapesnę varškę arba sutrinkite iki glotnumo.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...