2015 m. spalio 30 d., penktadienis

Sausainukai bučinukai


Sakykim, kad šie sausainiai primena lūpas, todėl turi tokį nusistovėjusį pavadinimą. Nenorėjau jo keisti ir aš, tad šiandien namuose bučiuojam nuostabius varškinius cukruotus sausainukus. Internete labai paklausus receptas - išbandžiusi užskaitau jį ir aš. Tešla labai greitai ir lengvai pagaminama, tik šiek tiek ilgiau užtrunku sausainukų raitymas, bet tikrai ne dvyliktoko užduotis :). Išbandžiau aš juos cukruoti vien tik cukrumi, taip pat cukraus ir cinamono mišiniu bei tamsiu rudu cukrumi. Cinamonas čia tikrai labai tinka, o vyrui labiausiai patiko rudieji sausainiai - nors išvaizda jų ne pati įspūdingiausia, bet tamsus cukrus jiems suteikė smagų karamelinį prieskonį.

Tešlai reikės:
400 g varškės
250 g sviesto
480 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
2-3 v.š. cukraus

Įdarui:
apie stiklinės cukraus ir kelių šaukštų cinamono

Į dubenį sudedame varškę, įtarkuojame sviestą ir išmaišome rankomis. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir cukrumi, suberiame į varškę. Užminkome tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Iškočiojame tešlą kuo ploniau (nes sausainiai bus keturgubai storesni) ir išspaudžiame apskritimus (naudojau 15 cm skersmens dubenėlį - dydis patiko). Ant kiekvieno dosniai pabarstome cukraus ir cinamono mišinio, lenkiame per pusę ir ant užlenktos pusės vėl pabarstome cukraus mišiniu (arba sausainį pavilgome į cukrų). Lenkiame dar kartą ir gauname trikampėlį, jį pirštais gerai prispaudžiame. Ant viršaus dar kartą pabarstome cukraus. Ir taip kiekvieną paruoštą sausainį dedame į kepimo popieriumi padengtą skardą. Kepam apie 30 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 30 min.

Skanaus!


Receptas iš fb platybių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...