2015 m. spalio 22 d., ketvirtadienis

Virtų bulvių kukuliai su varške


Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su valgykla arba mokyklos laikais :). O ir pavadinami jie būna įvairiausiai - bulviniai kukuliai, šilkiniai kukuliai, bulviniai dubenėliai ir pan. Tokie kukuliai gali būti verdami ir visai be įdaro, ir su mėsos įdaru. 
Šiandien sau įsirašau į atmintį receptą kukulių su varške, pritaikytą, patobulintą pagal mūsų šeimos skonio receptorius - kad nepamirščiau jų bent jau bulvių sezono metu šeimynai pagaminti. Juos skaniai kirto ir mūsų mažasis - taigi subalansuota visai šeimai, na, bent jau vakarienei :).

Maždaug 3 porcijoms:
500-600 g bulvių
3-4 v.š. krakmolo
1 kiaušinis
žiupsnis druskos

Įdarui:
~250 g varškės
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
skiltelės česnako
1 svogūno, pakepinto
dvi saujos tarkuoto sūrio
šviežių/džiovintų mėtų arba peletrūno arba krapų

Bulves nuplauname ir išverdame su lupenomis. Išvirusias ir pravėsusias nulupame ir sumalame su mėsmale. Dar kai kurios šeimininkės sutarkuoja virtas bulves burokine tarka - irgi idėja. Esmė, kad neturi būti gumuliukų. Į bulvių košę įmušame kiaušinį, dedame krakmolą, beriame druskos, ranka išmaišome. Pasidarome vienodo dydžio kukuliukus ir sudedame ant pakrakmolintos (kitaip prilips) lentutės.

Įdarui varškę sutriname su kiaušiniu, įspaustu česnaku, pakepintu svogūnudruska, tarkuotu sūriu ir mėtomis. Gerai išmaišome. Iš bulvių kukuliukų padarome plokščią apskritimą, dedame šaukštelį įdaro, užspaudžiame ir rankomis padailiname kukulį-skritulį. Ir taip visus kukuliukus. Dedame juos į verdantį vandenį ir verdame, kai iškyla apie 5 min.



Padažui tinka tiesiog grietinė arba pakaitintas grietinės ir sviesto miksas, galbūt dar ir pakepintas svogūnas, gal spirgiukų padažas ar grybų - viskas tinka, kas patinka.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...