2015 m. lapkričio 3 d., antradienis

Blynai, bet ne žemaičių


Įdomi ir paprastesnė žemaičių blynų versija su dešrelių įdaru. Negali sakyti, kad tai yra super maistingas patiekalas, bet kita vertus, tai puiki sotesnė alternatyva paprasčiausiai išvirtoms dešrelėms su kečupu :).

4 blynams (2 porcijoms) reikės:

0,5 kg bulvių (4-5 vidutinio dydžio bulvės), virtų su lupenom
1 kiaušinio
žiupsnio druskos
miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų
4 trumpų dešrelių arba 2 ilgų

Bulves su lupena išverdame ir paliekame atvėsti. Tada jas nulupame ir sumalame arba sutarkuojame burokine tarka, arba sutriname blenderiu, ar maisto kombainu. Turi gautis košė vientisa, be gumuliukų. Mušame kiaušinį, įberiame druskos, išmaišome. Po truputį beriame miltų ir vis minkome, žiūrėdami, kad tešla galiausiai nebeliptų nesmagiai prie rankų. Bet jokiu būdų nereikėtų ir padauginti miltų - juk norisi minkštesnių blynų. Tada formuojame blyną, įdedame dešrelę ir rankomis užspaudžiame kraštus bei išlyginame paviršių. Blynus kepame įkaitintoje keptuvėje nepagailėję aliejaus.

Patiekiame su grietine arba pomidorų padažu, arba garstyčiomis, ar jų mixu, ar ką dar kito mėgstate.


Beje, teko skaityti ne vieną komentarą, kad tokiems blynams labai tinka ir sūrio lazdelių įdaras. Reiks pabandyti. O ir vyras sakė, kad prie šių dešrelių galima dar būtų į įdarą po kokią saują tarkuoto sūrio įdėti. Žodžiu, bulvės su sūriu tikrai draugauja, jeigu ką :).

Idėja pasigauta iš fb platybių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...