2015 m. lapkričio 16 d., pirmadienis

Greitas obuolių pyragas su rikota


Žinau, kad obuoliai su varške puikiai tinka, o jei vietoj varškės naudosim rikotą, pyragas gausis toks ypač glotnus ir švelnus.. Jei kam netinka ar nepatinka sviestas, šis receptas taip pat kaip tik. Be to, kad pyragas gaunasi ypatingas ir sotus, jis dar ir greit pagaminamas. O tai viena iš man mėgstamiausių savybių :). Dargi šis pyragas dažniausiai bekepdamas sudaro tokią smagią plutelę, kuri vėliau šiek tiek sukrenta, bet pyragui suteikia ne tik žavesnę išvaizdą, bet ir įdomesnį skonį bekramsnojant.

Pyragui reikės:
3 vidutinių obuolių, supjaustytų plonomis skiltelėmis
1 citrinos, sulčių ir žievelės
3 kiaušinių
3/4 puodelio (150 g) cukraus
~250 g rikotos sūrio
1/2 puodelio (120 ml) aliejaus
2 a.š. kepimo miltelių
1 ir 1/2 (~180 g) puodelio miltų

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Obuolius nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis.
Aš pjausčiau labai plonomis skiltelėmis, nes gavau tokį super peiliuką, kurį pardavinėja turguose keistos moteriškės su supjaustytais kopūstais - iki tol buvau labai neypatingos nuomonės apie jas ir tą kopūstų kvapą, kol pati neišbandžiau šio peiliuko, su kuriuo dabar ir pati smulkinu kopūstą, lupu obuolius, morkas - tikrai viskas vyksta daug greičiau, o ir žievelė plonesnė nusilupa. Na, bet čia ne apie peiliuką šneka.
Obuolius užpilame citrinos sultimis, kad neruduotų, ir atidedame.

Dubenyje gerai išplakame kiaušinius su cukrumi. Sudedame rikotą, išmaišome, supilame aliejų, išmaišome, įtarkuojame citrinos žievelę, išmaišome. Tada sudedame miltus su kepimo milteliais ir lengvai juos įmaišome. Galiausiai sudedame ir visus obuolius, išmaišome, pilame į kepimo formą (aš tokiems pyragams mėgstu naudoti paprasčiausią silikoninę formą be jokių tepliojimų ar kepimo popierių tiesimų) ir šauname kepti apie 50-60 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.


Pyragą geriau kepti orkaitėje vienu aukštu žemiau nei per vidurį arba likus 10-15 min uždėti apatinio kepimo funkciją, ypač jei pyrago viršus jau neblogai parudavęs. Kadangi pyragas gana sunkus, ilgiau kepa apačia.

Idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...