2015 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

Kėdainių blynai arba Bulviniai blynai su mėsa


O taip, šituos blynus aš žinau jau seniai seniai, gal dėl to, kad pati esu iš Aukštaitijos :). Nes ne visiems ką nors sako pavadinimas Kėdainių blynai. Nors namuose mes juos retai kepdavome, bet kavinėse aš visai mėgdavau jų užsisakyti - tai buvo kažkas mėsiško ir sotesnio nei tiesiog bulviniai blynai. Ir skanesnio. Tik kavinėse patiekiami jie paprastai būna gana riebūs. Tad naminių tokių blynų pliusas, kad savoje virtuvėje gali išsikepti mažiau riebių, bet tiek pat skanių Kėdainių blynų. Aš  juos kepu du per visą keptuvę - moteriškai porcijai užtenka vieno tokio blyno, vyriškai - dviejų per akis. 

2-3 porcijoms reikės:
~1 kg bulvių (4-5 ne pačių mažiausių bulvikių)
1 svogūno, smulkiai supjaustyto ir pakepinto
druskos, pipirų
1 kiaušinio
1 v.š. miltų

Įdarui:
250-300 g maltos kiaulienos
1 svogūno, smulkiai supjaustyto ir pakepinto
druskos, pipirų

Visų pirma pakepiname abu svogūnus (įdarui ir bulvių tešlai).
Įdarui į maltą mėsą beriame druskos, pipirų, vieną smulkiai supjaustytą pakepintą svogūną.

Bulves sutarkuojame bulvine tarka, truputį nusunkiame. Beriame druskos, pipirų, sudedame likusį pakepintą svogūną, paplaktą kiaušinį, šaukštą miltų. Gerai išmaišome.

Paruošta bulvių tarkė ir mėsos įdaras
Į įkaitintą keptuvę dedame gerą šaukštą bulvių tarkės, ant jos rankomis suformuotą ploną maltos mėsos kotletuką ir ant šio dar šaukštą bulvių tarkės, kad mėsa pasislėptų. Kepame ant vidutinės ugnies apie 5-7 min. Apverčiame ir kepame dar tiek pat laiko arba kol gražiai paruduoja.

Kepimo laikas: 10-15 min.


Galima patiekti su grietine arba kiek lengvesniu - varškės ir grietinės mišiniu. Aš dar kartais įdedu ir šiek tiek natūralaus jogurto. 

Bon appétit!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...