2015 m. lapkričio 8 d., sekmadienis

Manų-varškės apkepas


Kai atsibosta standartinis varškės apkepas arba norisi šiek tiek kitokio skonio, galima išsikepti varškės apkepą su gerokai daugiau manų kruopų. Ir akcentas jau bus nebe varškė, o būtent manai. Tai galėtų būti įdomesnė alternatyva vaikiškiems pusryčiams ar vakarienei vietoj manų košės.

Apkepui (3-4 porcijos) reikės:
200 g manų kruopų
250 g varškės
2 kiaušinių
4-5 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
100 g razinų
60 g sviesto, lydyto
žiupsnelio druskos
1 stiklinės kefyro ar pasukų

Visų pirma manų kruopas užpilame kefyru, kad apsemtų. Paliekame apie 10 min, kol išbrinks.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi. Į juos sudedame varškę, išbrinkusias manų kruopas, išlydytą sviestą, nuplikytas razinas, druskos, kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišome. Apkepą pilame į paruoštą kepimo formą ir kepame apie 50 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 50 min.


Prieš kepant ant viršaus dar galima pakaišioti šaldytų uogų, kaip aš šį kartą dariau - avietės apkepui suteikė smagią rūgštelę.

Idėja iš fb platybių

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...