2015 m. gruodžio 22 d., antradienis

Angelo ašaros arba Varškės pyragas su baltymų kepurėle

Pyragas Angelo ašaros
Receptas interneto platybėse labai populiarus, nors, rodos, paprastas varškės pyragas, bet matyt labiausiai ypatingas dėl savo baltyminės kepurėlės, kuri vėstant pyragui susigraudina ir parodo kelias ašarėles. Taigi nieko neprigalvojusi dalinuosi standartine šio pyrago receptūra. Mėgstantiems varškės pyragus tikrai patiks. 

Kepimo forma 24-28 cm skersmes

Pyrago pagrindui reikės: 
1 stiklinės miltų
1 a.š. kepimo miltelių
80 g sviesto, šalto
2-3 v.š. cukraus
1 mažesnio kiaušinio

Įdarui reikės:
500 g varškės
1/2 stiklinės cukraus
3 kiaušinių trynių
1 v.š. manų kruopų
100 g grietinės
1 a.š. vanilės ektrakto

Viršui reikės:
3 kiaušinių baltymų
5 v.š. cukraus ar cukraus pudros

Pagrindui į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius ir įtarkuojame ar įpjaustome sviestą, viską rankomis išmaišome, kol nebeliks sausų miltų (tai reiks daryti apie porą minučių). Tada suberiame cukrų ir įmušame kiaušinį. Išminkome tešlą į rutulį, susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui. 

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Įdarui į dubenį sudedame varškę, cukrų, įmušame kiaušinių trynius, beriame manų kruopas, dedame grietinę ir įlašiname vanilės ekstrakto. Viską išsukame su blenderiu, kad masė pasidarytų vientisa. 

Kepimo formą (geriausiai su nuimamu kraštu) išklojame kepimo popieriumi ir dugną padengiame tešla. Aš kepiau pyragą 28 cm apvalioje formoje ir dugnas pasidengė labai plonu sluoksniu, bet dar neperšviečiamu. Ant viršaus padengiame varškės įdarą. Pyragą kepame apie 35-40 min.

Viršui kiaušinio baltymus kartu su cukrumi išplakame iki standumo (kad dubenį apvertę galėtume drąsiai jį pakelti sau virš galvos :). Ištraukiame pyragą ir jį padengiame baltymo kepurėle, išlyginame ir kepame dar apie 10-12 min, kol gražiai paruduos. 

Pyragą atvėsiname, o jam vėstant pasirodys ir garsiosios ašarėlės. Mano pyragas šįkart gana laimingas - apsiverkė tik keliom ašarom. 

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 35-40 min + 10-12 min su baltymo kepurėle

Varškės pyragas Angelo ašaros
Angelo ašaros


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...