2016 m. sausio 5 d., antradienis

Trapios tešlos obuolių pyragas

Trapios tešlos obuolių pyragas
Nusprendžiau pabandyti receptą obuolių pyrago, kurį gamino vienas vaikinas, berods, vardu Vilius, laidoje "Lietuvos superšefas". Receptas pasirodė paprastas, o komisija įvertino gana neblogai, tad kodėl gi neišbandžius :). Keista tik pasirodė, kad pyragas kepamas aukštoje temperatūroje, bet gavus rezultatą galiu pasakyti, kad tai tikrai pasiteisino - pyragas gražiai pakepęs ir tešla dar trapesnė ir tokia tiesiog niam niam
Pyragą kepiau 26 cm ilgio kvadratinėje kepimo formoje. Tokiai formai tešlos vos užteko, bet gautas plonumas patiko.

Pyrago tešlai reikės:
300 g miltų
gero žiupsnelio druskos
175 g sviesto, šalto
80 ml vandens, šalto

Įdarui reikės:
50 g miltų
100 g balto cukraus
100 g rudojo cukraus
1 a.š. cinamono
1 a.š. kvapiųjų pipirų
2 v.š. citrinos sulčių
1 kiaušinio
5-6 obuolių (geriau kietesni ir rūgštesni)
3 v.š. sviesto

Tešlai dubenyje sumaišome miltus, druską ir gabaliukais pjaustytą sviestą. Rankomis maišome, kol nebeliks sausų miltų. Prireiks apie poros minučių. Tada supilame vandenį ir suminkome rutulį. Jį padaliname į du vienodus ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

Įdarui į dubenį sudedame miltus, cukrų, cinamoną, pipirus, pilame citrinų sultis, įmušame kiaušinį ir viską maišome, kol masė nuo rudojo cukraus pasidarys karamelinės spalvos. Obuolius nulupame, supjaustome gabaliukais ir įmaišome į rudąją masę.

Iš šaldytuvo išimame tešlą, iškočiojame pirmą rutulį maždaug kepimo formos dydžio ir juo padengiame formos dugną, jei užtenka, užlenkiame ir kraštus. Ant tešlos išdėliojame paruošus obuolius, ant jų paskirstome po mažą gabaliuką tris šaukštus sviesto. Iškočiojame antrą tešlos gabalą ir juo padengiame pyrago viršų. Kraštus užspaudžiame (jei reikia, patampome dar tešlą, kad pasidengtų visi obuoliai) ir užlenkiame žemyn.

Kepimo temperatūra: 220 C.
Kepimo laikas: 50-60 min.

Trapios tešlos obuolių pyragas

Trapios tešlos obuolių pyragas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...