2016 m. birželio 30 d., ketvirtadienis

Braunis su pekano riešutų sluoksniu

Braunis su pekano riešutų sluoksniu

Braunio variacija - su kiaušinio trynių ir pekano riešutų viršutiniu sluoksniu. Sakyčiau, nieko jam daugiau ir netrūksta :).

Tešlai reikės:
110 g sviesto
170 g juodojo šokolado  
2 didelių kiaušinių
100 g (1/2 puodelio) cukraus
1 v.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. nukoštos kavos arba tiesiog vandens (nebūtina)
1 a.š. tirpios espreso kavos (nebūtina)
95 g (3/4 puodelio) miltų
žiupsnelio druskos

Viršutiniam sluoksniui:
115 ml (1/2 puodelio) nesaldinto kondensuoto pieno
55 g sviesto, kamb. temperatūros
2 didelių kiaušinių trynių
65 g (1/3 puodelio) rudojo arba balto cukraus
žiupsnelio druskos
2 a.š. vanilės ekstrakto 
50 g (3/4 puodelio) kokoso drožlių
~100 g pekano riešutų, galima lengvai pakepinti

Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Maždaug 20 cm skersmens kepimo formą padengiame kepimo popieriumi arba patepame riebalais ir pabarstome miltais.

Gaminame apatinį sluoksnį-braunį:
Į prikaistuvį ar nedidelį puodą dedame sviestą ir šokoladą ir išlydome ant vidutinės ugnies, pabaigoje vis pamaišydami. Masę perpilame į dubenį, kuriame maišysime tešlą, ir leidžiame kelias minutes atvėsti. Atsargiai įmušame kiaušinius, po kiekvieno karto gerai jį įplakdami, kad šis šiltame svieste neiškeptų. Tada dedame cukrų, vanilės ekstraktą, kavos šaukštą, tirpios kavos ir gerai išmaišome. Galiausiai suberiame miltus su druska ir maišome tik kol nebelieka sausų miltų.
Tešla supilame į paruoštą kepimo formą, išlyginame paviršių. Kepame apie 20 min. (mano orkaitės atveju užtenka ir 17-18 min - skaniau, kai braunis neperkepa ir neišsausėja). Ar iškepė, tikriname dantų krapštuku - jis iš pyrago vidurio gali išlysti ir su keliais drėgnais gabaliukais.
Pyragą išimkime iš formos ir tegu jis vėsinasi, kol darysime viršutinį sluoksnį.

Gaminame viršutinį sluoksnį - glaistą:
Vėlgi į prikaistuvį sudedame kondensuotą pieną, sviestą, kiaušinių trynius, cukrų, druską ir viską kaitiname ant vidutinės ugnies 7-8 min arba kol masė sutirštėja. Būtina budėti prie puodo ir vis pamaišyti, kitaip kiaušinių tryniai puodo dugne gali iškepti. Skystis turėtų labai lengvai burbuliuoti viso kaitinimo metu. 
Masei sutirštėjus puodą nuimame nuo ugnies, atsargiai įpilame vanilės ekstrakto (atsargiai - masė gali užburbuliuoti!).
Sudedame kokoso drožles, pasmulkintus riešutus ir išmaišome. Paliekame 5 min šiek tiek atvėsti. Tada masę pilame ant pyrago tešlos ir su mentele išlyginame paviršių, kad tolygiai pasiskirstytų. 

Paliekame pyragą atvėsti bent 1 valandai arba dedame uždengtą į šaldytuvą kelioms valandoms ar per naktį - tada pyragas daug lengviau pjaustysis. 

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: ~20 min. (tik apatinė dalis)


Braunis su pekano riešutų sluoksniu
Viršutiniam sluoksniui gamintas glaistas, kuriam naudojami kiaušinių tryniai, nesaldintas kondensuotas pienas bei įmaišomi pekano riešutai ir kokoso drožlės, naudojamas tradiciniam vokiškam šokoladiniam tortui (German chocolate cake). Taigi toks glaistas puikiai tiks ir tortams aplieti.

Šaltinis: http://www.averiecooks.com/2016/04/best-german-chocolate-brownies.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...