2017 m. vasario 26 d., sekmadienis

Avižiniai bananiniai blyneliai

Avižiniai bananiniai blyneliai
Mūsų šeimynos savaitgalio pusryčių tradicija - blynai. Rodos, tiek jau visokiausių išbandyta, bet vis tiek kartas nuo karto panaršau naujų receptų ar kaip paįvairinti jau išbandytus. Ir šį kartą labai džiaugiuosi šiuo atrastu receptu, nes tai ne tik įdomesni blynai, bet ir galėtų užsidėti vienų iš sveikiausių blynelių karūną. Žodžiai skanu ir sveika šiame recepte netgi labai dera. Gaminam ir skanaujam!
P.s. Čia ir vėl karaliauja neseniai atrasti ir labai maloniai nustebinę avižiniai miltai.

Be glitimo. Be pieno produktų.

2 porcijoms reikės:
🍌 2 kiaušinių
🍌 2 prinokusių bananų
🍌 2 v.š. kokosų aliejaus arba sviesto, ištirpinto
🍌 2 a.š. citrinos sulčių
🍌 1 a.š. vanilės ekstrakto
🍌 1 stiklinės (95 g) avižinių miltų
🍌 0,5 a.š. kepimo sodos
🍌 1 a.š. cinamono
🍌 žiupsnelio malto muskato
🍌 žiupsnelio druskos

Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius ir sudedame sutrintus bananus. Aš juos tiesiog pagniaužau rankomis ir dedu tiesiai į dubenį.
Ant silpnos ugnies lengvai palydome kokosų aliejų (ar sviestą), nuimame nuo ugnies. Įpilame citrinos sulčių, vanilės ekstrakto. Viską supilame į bananų masę.
Kitame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus, sodą, cinamoną, muskatą ir druską. Šį mišinį beriame į skystąją tešlos dalį ir lengvai išmaišome, tik kol viskas tolygiai pasiskirsto. Tešla gaunasi pakankamai tiršta. Jei yra laiko, tešlą paliekame 15 minučių pastovėti.
Kepame vidutinio dydžio blynus, iš vienos pusės apie 3 minutes ir iš kitos pusės apie minutę, arba kol lengvai paruduoja.

Avižiniai bananiniai blyneliai
Skanaus!

Šaltinis: http://www.texanerin.com/banana-pancakes/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...