2017 m. vasario 8 d., trečiadienis

Gražgarsčių salotos su saulėje džiovintais pomidorais


Mmm.. Šiuo metu tai pačios skaniausios salotos mūsų namuose :). O paragavau jų per vieną vyro giminų balių - skonis su visais jose įeinančiais ingredientais atrodė tobulas, nesinorėjo nieko daugiau nei pridėti, nei atimti. Išsiaiškinau receptą ir štai jis išdidžiai gula mano bloge - šios salotos man padėjo visai kitaip pažvelgti į rukolos salotų skonį, jas pamėgti, o ir įtraukti daugiau žalėsių į šeimos maisto racioną.

2 porcijoms reikės:
saujos gražgarsčių
saujos sultenių/špinatų ar kitokių mėgstamų žalėsių
0,5 avokado
2-3 saulėje džiovintų pomidorų
saujos kepintų saulėgrąžų

Padažui:
šaukštelio garstyčių
šlakelio šviežių citrinos sulčių
šaukštelio medaus
~50 ml alyvuogių ar kito mėgstamo aliejaus

Žalias lapines daržoves, jei jos ne iš namų ūkio, visuomet palaikau bent 15 minučių šaltame vandenyje (sako, tai padeda pašalinti bent dalį joms užauginti naudotų nitratų - jei yra laiko, būtų puiku salotas pamirkyti valandą pusantros, ypač jas vartojant ne sezono metu), tada gerai nusausinu ir dedu į dubenį. Salotų nereikia smulkinti. Užpjaustom gabaliukais avokadą. Užbarstom gabaliukais supjaustytus džiovintus pomidorus, lengvai sausoje keptuvėje pakepintas saulėgrąžas
Padažui skirtus ingredientus išmaišome iki kol gausis vienalytė masė ir užpilame ant salotų. Išmaišome rankomis. Skanaujame prie karšto patiekalo. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...