2017 m. vasario 17 d., penktadienis

Nekaltas obuolienės pyragas

Nekaltas obuolienės pyragas

Sveikus skanėstus gali pamėgti tik tada, kai bent kurį laiką nevartoji visų nesveikų skanėstų ar apriboji jų kiekius. Tada tie sveikieji saldumynai atsiskleidžia visai kitu prieskoniu... O jų skanavimas numalšina kitų saldumynų poreikį. Ir pradeda teikti džiaugsmo.

Be kiaušinių. Be glitimo. Be pieno produktų. 

Pyragui reikės:
2 kiaušinių pakaitalų iš linų sėklų*
1 ir 1/2 stiklinės obuolienės
1 stiklinės rudojo cukraus (jei obuolienė saldinta - tuomet 1/2 stiklinės cukraus)
1/2 stiklinės aliejaus
(saulėgrąžų/vynuogių/kokosų...)
1 a.š. vanilės ekstrakto
1/2 stiklinės riešutų (nebūtina)
2 ir 1/2 stiklinės avižinių miltų (galima maišyti su ryžių, migdolų miltais)
1 a.š. kepimo sodos
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1 a.š. malto muskato
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių arba imbiero
žiupsnelio druskos

Pirma pasiruošiame kiaušinių pakaitalus. Į nedidelį dubenėlį dedame 2 v.š. lino sėmenų ir juos užpilame 5 v.š. vandens. Paliekame 15 min. pastovėti. Ir turėsime "2 kiaušinius" :). O jei galite vartoti kiaušinius ir norite, tuomet galite recepte naudoti tiesiog 2 kiaušinius vietoj linų sėmenų.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

Dideliame dubenyje sumaišome obuolienę su cukrumi (jei obuolienė saldi ir nenorite per saldaus pyrago, tuomet cukraus galima visai nebedėti). Sudedame išbrinkusias linų sėklas, aliejų, vanilės ekstraktą, išmaišome. Sudedame riešutus, jei naudojame.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius ir druską. Miltų mišinį supilame į obuolienės tešlą. Lengvai išmaišome.
Tešlą pilame į paruoštą kepimo formą ir kepame 35-40 min.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 15 min (linų sėklų brinkinimas) + 35-40 min  kepimas

Nekaltas obuolienės pyragas

Skanaus!

Receptas: http://tiaskitchen.com/gluten-free-vegan-applesauce-cake/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...