2017 m. gegužės 30 d., antradienis

Apvirti smidrai

Kiaušinienė su smidrais
Smidrų sezonas Lietuvoje tęsiasi maždaug nuo gegužės pradžios iki birželio antros pusės. Taigi tai viena pirmųjų daržovių, pasirodančių mūsų daržuose po ilgai trūkusios žiemos. Nenuostabu, kad ši daržovė ypač pastaraisiais metais yra gana populiari, nes atsiranda tuo metu, kai esam visi išsiilgę šviežių, vietinių daržovių. 
Smidrus galima patiekti kaip daržoves šalia karšto patiekalo, jie labai tinka skanauti prie rytinio omleto, taip pat galima kramsnoti tiesiog vienus, ypač suteikus jiems česnakinio prieskonio, kaip kad šiame recepte.

Reikės:
500 g smidrų
0,5-1 v. š. sviesto
druskos, pipirų
1 skiltelės česnako, trinto
~2 v.š. parmezano sūrio

Smidrus nuplaunam, nupjaunam apatines sumedėjusias dalis. Pasiruošiam keptuvę arba platų puodą, sudedam smidrus ir užpilam stikline vandens. Uždengiam dangčiu, užvirinam skystį ir verdam-garinam ant didesnės ugnies 4-6 minutes, priklausomai nuo jų storio. Smidrai turi pasidaryti minkšti, bet ir dar pakankamai tvirti. Tada nupilam vandenį, sumažinam ugnį iki vidutinės, šalia smidrų dedam sviestą, užberiam druskos, pipirų, trinto česnako, tarkuoto sūrio. Lengvai pakepinam, kol ištirpsta sviestas.

KITOS PASTABOS:

  • Šparagus reikėtų laikyti šaldytuve, susuktus į maistinę plėvelę arba juos pamerkus kaip gėles. Šaltai jie gali išsilaikyti iki 3 savaičių.
  • Šparagus galima virti ir garuose - užteks 7-8 min.
  • Galima šparagus kepti ir orkaitėje, vienas iš receptų: smidrus apibarstyti česnakine druska, pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, įmaišyti vyšninių pomidoriukų, apibarstyti tarkuotu sūriu ir kepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Garinti brokoliai ir smidrai
Šaltinis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...