2017 m. gegužės 16 d., antradienis

Ryžiai su daržovėmis kinietiškai

Ryžiai su daržovėmis kinietiškai

Labai universalus patiekalas - gali būti patiekiamas tiek kaip vegetariški pietūs, tiek kaip garnyras šalia karšto patiekalo. Jiems pagaminti puikiai tiks ryžių likučiai iš praeitos dienos. Šalti ryžiai ne taip sulimpa ir yra biresni.


3-4 porcijoms reikės:
~2 v.š. sviesto (kepimui)
2 kiaušinių
1 svogūno
2 morkų
0,5 stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
1-2 česnako skiltelių
1 a.š. tarkuoto imbiero
3 stiklinių virtų ryžių arba ~1,5 stiklinės nevirtų basmati ryžių
2 v.š. sojos padažo
1 a.š. Sriracha arba kitokio aštraus čili padažo (nebūtina)
žalėsių (laiškinių svogūnų, gražgarsčių...)

Jeigu neturime jau išvirtų ryžių likučių, juos išsiverdame. Basmati ryžius gerai praskalaujame, jei yra laiko, paliekame 10-15 min pamirkti. Nuskalaujame, kad vanduo pilnai išvarvėtų. Ryžius sudedame į puodą, užpilame dvigubu kiekiu vandens, įberiame druskos, šiek tiek citrinos sulčių (padeda ryžiams nesulipti), uždengiame dangčiu ir užviriname. Užvirus vandeniui, ugnį sumažiname iki minimalios ir verdame uždarę dangtį ~15 min. Ryžiams išvirus dar 10 min leidžiame jiems uždarytiems pastovėti. Tik tada atidegiame ir šakute lengvai praskirstome ryžius, kad šie nenorėtų sulipti. Paliekame vėsti.

Pirmiausia galime išsikepti kiaušinius ir jį atsidėti: keptuvėje įkaitiname 1 v.š. sviesto, jam patirpus supilame išplaktus kiaušinius ir vis pamaišydami pakepiname, bet neperkepiname.
Keptuvėje iš naujo išlydome 1 v.š. sviesto, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną. Kol šis kepa, supjaustome morkas plonomis riekelėmis, o jas dar į keturias dalis. Sudedame kepti prie svogūnų ir kepiname 10-15 min, kol morkos suminkštės. Tada sudedame trintą česnaką ir imbierą, po minutės supilame ir žirnelius. Po 5 minučių sudedame išvirtus ryžius, sojos ir širacha padažą, viską gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome keptą kiaušinį. Patiekiant paskaniname šviežiais žalėsiais.

Veganiškai recepto versijai vietoj kiaušinio galima naudoti tofu sūrį. Sūrį šakutę sutrupiname iki kąsnio dydžio gabaliukų ir pakepiname įkaitintame aliejuje apie 5 minutes. Galima užbarstyti truputį druskos ir ciberžolės, kad būtų panašiau į kiaušinį :).
Mėsiškai patiekalo versijai vištienos krūtinėlę kepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje ~35 minutes. Iškeptą vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais ir atidedame. Į patiekalą sudedame gaminimo pabaigoje, kartu su ryžiais.
Ryžiai su daržovėmis kinietiškai
Skanaus!


Recepto idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...