2017 m. birželio 2 d., penktadienis

Virtiniai su bulvių įdaru

Virtiniai su bulvių įdaru
Ingredientai, kuriuos visus kone visada turime namuose. Tad kodėl šiandien nepasigaminus virtinų su bulvėmis? Man asmeniškai skaniausi koldūnai būtent su bulvių įdaru :).

2-3 porcijoms reikės:
Įdarui:
250-300 g virtų bulvių (3-4 bulvių, priklausomai nuo jų dydžio)
1 svogūno
100 g pievagrybių (nebūtina)

Tešlai:
50 ml vandens
2 v.š. grietinės
1 kiaušinio 
0,5 a.š. druskos
250 g miltų

grietinės (patiekimui)

Išverdam bulves ir ataušinam. Sutrinam bulves šakute, bulvių grūstuve arba tiesiog pertarkuojam burokine tarka. Įkaitintoje aliejumi keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, po kelių minučių sudedam ir smulkintus pievagrybius, pakepinam dar kelias minutes, kol suminkštėja. Šias daržoves įmaišome į sugrūstas bulves. Atidedam, įdaras jau paruoštas.

Dideliame dubenyje įpilame vandenį, dedame grietinę, įmušame kiaušinį, beriame druskos, viską išplakame. Tada per du kartus suberiame miltus, išmaišome ir galiausiai perimame tešlą į rankas - minkome, kol gausime daugiau mažiau tolygų kamuolį.

Formuojame koldūnus
Puode užviriname vandenį.

Pamiltuojame stalą ir ant jo dedame kočioti tešlos kamuolį. Iškočiojame pakankamai plonai, bet tešla persišviesti neturėtų. Paimame puodelį ir įspaudžiame apskritimus. Ant jų išdėliojame po vienodą kiekį, maždaug 1 a.š. bulvių įdaro. Tada kiekvieną virtinį uždengiame perlenkdami pusiau, kraštus pirštais gerai sulipiname ir užvirtiname prispausdami šakute arba pirštais sukamuoju judesiu pereidami per visą kraštą (žr. foto).
Dedame virtinius į verdantį vandenį, kai iškyla, verdame apie 6-7 minutes. Skanaujame su grietine, galima dar papuošti krapeliais.

Gaminame virtinius su bulvių įdaru
Vietoj pievagrybių, įdarui, jei mėgstate, galima naudoti karštai rūkytos šoninės - tuomet ją kubeliais supjaustytą pakepiname, kol ši apskrunda, ir tik tada sudedame smulkintus svogūnus.

Skanaus!

Золотые Советы receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...