2017 m. liepos 31 d., pirmadienis

Keksiukai su raudonaisiais serbentais

Keksiukais su raudonaisiais serbentais

Raudonieji serbentai, turbūt nesuklysiu, vienos iš mažiausiai mėgstamų uogų. Matyt dėl savo rūgštumo. Todėl norėjosi atrasti kokį nors būdą, kaip būtų galima jas skaniau panaudoti. Šiuose keksiukuose serbentai skleidžia smagią, labai tinkamą saldiems patiekalams, rūgštelę. Pabandykit!
Griebkit vienodo dydžio puodelius (vieną sausiem, kitą skystiem produktam) ir visus ingredientus išmatuosit labai paprastai ir greitai.

Reikės:
3 kiaušinių 
1/2 puodelio (~120 ml) jogurto
1 puodelio (200 g) cukraus
1/2 puodelio (100 g) aliejaus
1 ir 1/2 puodelio (190 g) miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 v.š. citrinos žievelės, smulkiai nutarkuotos
~1 puodelio raudonųjų serbentų

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Dubenyje išplakame kiaušinius, sudedame jogurtą, cukrų, aliejų ir gerai išmaišome. Tada suberiame atskirai sumaišytus miltus su kepimo milteliais ir druska. Įtarkuojame citrinos žievelę ir tešlą lengvai išmaišome. Paskirstome ją į keksiukų formeles. Ant visų padėliojame maždaug po vieną šaukštą serbentų. Kepame 25-30 min arba kol keksiukai lengvai paruduoja ir dantų krapštukas išlenda sausas.

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 25-30 min.

Keksiukai su raudonaisiais serbentais

Skanaus!

Recepto idėja iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...