2017 m. rugpjūčio 17 d., ketvirtadienis

Kakavinis varškės pyragas su serbentais

Kakavinis varškės pyragas su serbentais
Mėgstate varškės pyragus? Tada šis bus tikrai vienas skaniausių. Uogos suteikia malonios rūgštelės, bananai - natūralaus saldumo. Tik nepamirškite, kad varškės pyragai paprastai valgomi atvėsę, tad būkite kantrūs!
Jei turite vaikų, stenkitės ir juos įtraukti į maisto gamybą, o gaminant pyragus, tikiu, prisijungti reikės dar mažiau įkalbinėjimų :). Bendras darbas ir dalyvavimas procese savomis rankomis galbūt užaugins meilę kulinarijai!

Reikės
Pagrindui:
200 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
50 g kakavos
150 g sviesto, atšaldyto
1 v.š. cukraus
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
Įdarui:
500 g varškės, pertrintos
1 banano
100 g cukraus
1 a.š. vanilės ekstrakto
3 v.š. miltų
3 kiaušinių
~100 g juodųjų serbentų (šviežių arba šaldytų) ar kitokių uogų

Ruošiame pagrindą. Į dubenį suberiame miltus, kepimo miltelius, kakavą ir išmaišome. Tada sudedame gabaliukais supjaustytą ar burokine tarka sutarkuotą sviestą. Rankomis ištriname kartu su miltais, kol pasidarys šlapi trupiniai. Įberiame cukraus, druskos, įmušame kiaušinį, gerai išmaišome ir galiausiai rankomis suformuojame kamuolį. Maždaug ketvirtadalį tešlos suvyniojame į maistinę plėvelę ir įkišame į šaldiklį. Likusią dalį dedame į šaldytuvą ir ten palaikome apie 20 min.

Ruošiame įdarą. Į dubenį sudedame varškę, trintą bananą, cukrų, vanilės ekstraktą ir viską išmaišome. Jei naudojame nepertrintą varškę, tada dabar su trintuvu (blenderiu) sutriname varškės masę. Galiausiai sudedame miltus ir išmaišome. Trumpam atidedame.

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Pasiruošiame kepimo formą (jei apvali, tai ~24 cm skersmens) - ją išklojame kepimo popieriumi (iškepus pyragui su popieriumi bus daug lengviau jį išimti iš kepimo formos). Išimame tešlą iš šaldytuvo ir rankomis tolygiai paskirstome kepimo formos dugną ir šonus. Ant pagrindo uždedame šiek tiek varškės įdaro ir išdėliojame visus serbentus, tada sudedame likusį varškės įdarą, išlyginame paviršių. Traukiame likusią tešlą iš šaldiklio ir burokine tarka užtarkuojame ant pyrago viršaus.

Gaminame varškės pyragą su serbentais

Kepame orkaitėje ~45 minutes.  Iškeptą pyragą palaikome orkaitėje, kol šiek tiek atvės.
Varškės pyragai, kitaip nei daugelis kitų, skanesni atvėsę, bet jei esate labai nekantrūs, tikrai skoniu nenusivilsite ir suvalgę dar kiek šiltoko pyrago gabalėlį :).

Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 45 min.

Kakavinis varškės pyragas su serbentais
Pirmą kartą išbandydama naują receptą cukraus visada dedu kiek mažiau nei nurodyta recepte ir, jei saldumo užtenka, tada išsaugodama receptą ir palieku tą mažesnį cukraus kiekį. Jeigu labai mėgstate saldžiai ir cukraus kiekio neribojate, drąsiai dėkite 150 g cukraus vietoj 100 g.


Skanaus!

Receptas iš "Darbštuolės" specialaus numerio "Varškės pyragai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...