2017 m. rugpjūčio 2 d., trečiadienis

Pertrinta daržovių sriuba

Pertrinta daržovių sriuba
Skani, maistinga, daržovių assorti sriuba - puikus būdas išnaudoti vasarinį daržovių derlių. Jeigu turim peraugusių žirnių, kuriuos vienus jau ne taip skanu valgyti, čia jie puikiai tiks.

Reikės:
1,5 l vandens arba sultinio
140 g kopūsto
140 g bulvių (2-3 vnt.)
žiupsnelio druskos
1 (~70 g) svogūno
140 g morkų (1-2 vnt.)
140 g žirnelių
1 v.š. sviesto
1 v.š. miltų
1 stiklinės (~250 ml) pieno

Užviriname vandenį arba sultinį. Per tą laiką kopūstą ir bulves supjaustome kubeliais. Į užvirusį vandenį įberiame druskos, sudedame kopūstą ir bulves, paliekame juos virti ~15 min. 
Tuo metu susmulkiname svogūną ir pakepiname įkaitintoje keptuvėje. Morką sutarkuojame burokine tarka arba supjaustome šiaudeliais ir po kelių minučių sudedame prie svogūno. Įpilame šlakelį vandens, kad daržovės nepriskrustų prie keptuvės dugno ir truputį pasitroškintų, suminkštėtų. Pavirus bulvėms su kopūstais sudedame ir pakepintas daržoves, taip pat žirnelius. Sriubą dar paverdame apie 5 min. 
Gaminame padažą sriubai
Tuo metu keptuvėje išlydome sviestą, suberiame miltus ir juos išmaišome, kol gausis košelė be gumuliukų. Tada supilame pieną ir pašildome ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Sriubai išvirus ją sutriname trintuvu (blenderiu), bet kad dar liktų vienas kitas nesutrintas daržovės gabaliukas. Supilame pagamintą padažą ir užviriname. Jei atsirado gumuliukų, galima paplakti šluotele. 
Sriuba paruošta!

Virimo laikas: kopūstas + bulvės (~15 min), pakepintas svogūnas ir morkos+žirneliai (5 min), su padažu (iki užvirimo)

Pertrinta daržovių sriuba

Skanaus!

Receptas pagal technologinę kortelę 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...