2017 m. rugpjūčio 30 d., trečiadienis

Pieniška ryžių sriuba

Pieniška ryžių sriuba

Tokia lengva, švelnaus skonio sriuba, primenanti vaikystę, kaip ir įvairios kitos pieniškos sriubos. Beje, tokia sriuba gali būti verdama tiek su ryžiais, tiek su grikiais, tik grikius patariama išvirti atskiram vandeny, o po to supilti jau į verdantį vandens-pieno mišinį kartu su pakepintomis morkomis.
Dargi, receptas yra pagal technologinę kortelę, todėl kiekiai labai tikslūs, bet tikrai nebūtina taip tiksliai jų laikytis, improvizuokit, koreguokit pagal savo skonius - kiekiai tik orientacijai.

~ 4 porcijoms reikės:
550 ml vandens
60 g ryžių (nevirtų) ARBA 80 g grikių
žiupsnelio druskos
500 ml pieno
1 nedidelės morkos (~80 g)
2 a.š. cukraus
1 v.š. sviesto

Į puodą supilame vandenį, užviriname. Sudedame perplautus ryžius, įberiame druskos ir paliekame virti apie 15 min. Per tą laiką smulkiai sutarkuojame morkas ir jas pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. Ryžiams pavirus supilame verdantį pieną, sudedame pakepintas morkas ir sriubą dar paverdame 5 min.

Sriubos virimo laikas: 20 min (15 min ryžiai + 5 min su pakepintom morkom)

Pieniška ryžių sriuba

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...