2017 m. spalio 30 d., pirmadienis

Šokoladiniai avinžirnių keksiukai

Šokoladiniai avinžirnių keksiukai

Arba... Braunis avinžirnių pagrindu.
Be cukraus, be glitimo, be miltų.
Saldžių kepinių receptai avinžirnių pagrindu jau kurį laiką sklando interneto platybėse. Ir tiesa yra ta, kad šie ankštiniai kai kuriems kepiniams tikrai gali puikiai pakeisti paprastus miltus. Tad tokie keksiukai labai tiks ne tik norintiems paskanauti sveikesnių desertų, bet ir besilaikantiems dietos be glitimo. 
Galiu tik patikinti, kad avinžirnių skonio jūs čia tikrai nerasite :).

12 vnt. reikės:
1 skardinės (400 g) konservuotų arba virtų avinžirnių
3 kiaušinių
2-3 v.š. medaus
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. kepimo miltelių
1/3 stiklinės (~40 g)  kakavos miltelių
3 v.š. kokosų aliejaus arba kitokio aliejaus
10 datulių
~50 g juodojo šokolado, mažais gabaliukais

Jeigu naudosime ne konservuotus avinžirnius, juos užmerkiame iš vakaro, ryte apverdame 40-50 min.
Orkaitę įkaitiname iki 190 C.
Nusausintus avinžirnius sutriname plaktuvu iki vientisos masės. Su datulėmis padarome tą patį.
Į prikaistuvį dedame kokosų aliejų, medų ir ant silpnos ugnies trumpai palydome (jei jie kieti).
Dubenyje išplakame kiaušinius, pilame vanilės ekstrakto, toliau plakant po truputį supilame kiek pravėsusį kokosų aliejų su medumi. Beriame kakavą, sumaišytą su kepimo milteliais. Sudedame trintas datules ir avinžirnius, viską gerai išmaišome. Galiausiai įmaišome ir gabaliukais pjaustytą šokoladą.
Tešlą paskirstome į keksiukų formeles. Kepame orkaitėje 20-25 min. Ar iškepė, tikriname dantų krapštuku - jis turi išlysti daugmaž sausas, bet skoniui labai svarbu ir jų neperkepti.

Kepimo temperatūra: 190 C.
Kepimo laikas: 20-25 min.

Šokoladiniai avinžirnių keksiukai


Receptas iš žurnalo "Žmonės"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...